Annonce
Holstebro

Nye tal: Coronasmitte har fået fart på i Vestjylland

Selv om der er taget mange forholdsregler, stiger antallet af personer med coronasmitte nu markant i både Lemvig, Holstebro og Struer Kommuner. Foto: Jens Kirk
Flere er den seneste uge blevet smittet med covid-19 i Holstebro, Lemvig og Struer kommuner end de fleste andre steder. 17 er nu indlagt med coronasmitte på isolationsafdeling i Herning og herunder fem på intensiv.
Annonce

NORDVESTJYLLAND: Coronavirussen er nu for alvor begyndt at sprede sig i Holstebro, Struer og Lemvig Kommuner. Det fremgår af Sundhedsstyrelsens seneste opgørelse over antallet af coronasmittede, og hvordan de fordeler sig i landet.

Det påfaldende i den opgørelse er, hvor mange der har fået konstateret coronasmitte indenfor de seneste syv dage, og her skiller de tre nordvestjyske kommuner sig ud.

Både Holstebro, Struer og Lemvig er blandt de få kommuner, der har fået mellem 10 og 19 flere coronasmittede per 100.000 indbyggere den seneste uge. Det vil sige mellem en og to personer per 10.000 indbyggere.

Herning Kommune er i den samme gruppe af kommuner. Kun i to andre jyske kommuner har virussen bredt sig med samme fart de seneste syv dage, nemlig Kolding og Esbjerg.

Coronasmitten er dog fortsat mindre udbredt i Vestjylland end de fleste andre steder i landet. Kun Nordjylland og Bornholm har forholdsvis færre smittede.

Dette kort viser, at der de seneste syv dage er konstateret mellem ti og 19 nye smittede personer (per 100.000 indb.) i både Holstebro, Struer, Lemvig og Herning kommuner - og det er flere end i de fleste andre kommuner. Ill.: Sundhesstyrelsen
Annonce

Flere indlagte i Herning

I øvrigt er antallet af indlagte på hospital med coronasmitte steget markant i Region Midtjylland, nemlig med 43 procent, så der nu er indlagt 40 personer, hvoraf 12 er i respirator på en intensivafdeling.

På Regionshospitalet i Herning var der tirsdag eftermiddag indlagt 17 personer med konstateret corona-smitte på det isolerede afsnit med coronasmitte, og dertil kommer cirka 25 personer, som er under mistanke og under udredning.

Hospitalsenheden har fem indlagte på intensivafdelingen.

Antallet af indlagte i Herning er steget fra blot seks-syv personer med coronasmitte i fredags til 17 tirsdag eftermiddag.

- Vi har haft tid til at forberede os, og vi har flyttet rundt med personale og med ressourcerne. Vi er forberedt på, at antallet vil stige, og vi har også mulighed for at skaffe endnu flere pladser, siger Jens Friis Bak, der er lægefaglig direktør ved Hospitalsenheden Vest.

Pandamien er en hel ny udfordring for sundhedspersonalet.

- Vi har et godt personale, som er indstillet på at hjælpe til. På den anden side ved vi, at også noget af personalet risikerer at blive syge, selv om vi tager vores forholdsregler, siger Jens Friis Bak.

Der er dog forsat langt flest indlagt på Sjælland og i hovedstaden med 145 i alt, hvoraf 43 ligger på intensivafdeling og typisk i respirator.

Annonce

Lemvig er ramt

Samtidigt er det relativt flere, der er ramt af coronasmitte i Lemvig Kommune end i andre vestjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen oplyser ikke det præcise antal med smitte per kommune, men Lemvig er i en boks med mellem 20 og 39 (per 100.000) smittede sammen med Herning og fire østjyske kommuner i Region Midtjylland.

Det svarer til mellem fire og otte smittede i Lemvig Kommune med cirka 20.000 indbyggere.

Holstebro og Struer er i boksen for kommuner med mellem 10 og 19 smittede (per 100.000), så Struer har højst fire smittede, mens Holstebro Kommune har højst 11, som har fået konstateret smitte.

I hele landet er otte døde det seneste døgn med coronasmitte, så det samlede dødstal nu er 33.

Smittetallet er det antal personer, der har fået smitten bekræftet ved en test. Ifølge eksperterne er der et mørketal oveni, så det reelle antal smittede kan sagtens være ti gange så høj - og herunder personer, som er smittede uden at være syge.

Lemvig er sammen med Herning blandt de kommuner, der i alt har mellem 20 og 39 borgere per 100.000, hvor der er konstateret coronasmitte. Det er flere end i de andre vestjyske kommuner. Tallet svarer til mellem fire og otte personer i Lemvig Kommune, som har fået konstateret smitte ved en test. Men oveni er der et stort mørketal af personer, som er smittet, uden at det er opdaget. Ill.: Sundhedsstyrelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce