Annonce
Struer

Nyrenoveret skaterpark indviet: Nu behøver vi ikke tage til Lemvig længere

Onsdag aften blev Struers nyrenoverede skaterpark indviet, hvorefter Struer Ungdomsskole nu hver onsdag aften vil være at finde med et tilbud i parken. Foto: Morten Bang Larsen
I omegnen af 400 børn, unge og forældre mødte op, da den nu godt og grundigt istandsatte skaterpark i Hullet i Struer onsdag blev åbnet. Heriblandt en god, gammel kending af det lokale skatermiljø.
Annonce

Struer: Det foregik for fuld musik og med masser af aktivitet, da den "nye" skaterpark i Hullet ved Ringgade i Struer onsdag blev indviet. Arrangørerne anslår, at op imod 400 børn, unge og forældre deltog i åbningen.

Til at hjælpe med at klippe snoren til de mildt sagt gennemrenoverede betonramper var indkaldt borgmester i Struer Niels Viggo Lynghøj (S) og formand for kultur- og fritidsudvalget Lars Møller Pedersen (S).

Efter de indledende manøvrer blev der afholdt konkurrencer for både dem på løbehjul og dem på skateboard, mens der indimellem var fri leg på de nye ramper, og de mange fremmødte i tæt på alle aldre kunne give den max gas.

To af dem, der både deltog i konkurrencerne og var i gang, når der var pause, var Aske Folman på 10 år og Benjamin Nymann på 12 år - begge fra Struer.

- Det er skide godt, sagde Benjamin Nymann med henvisning til de nye udfoldelsesmuligheder.

- Før tog vi til Lemvig for at køre på skateboard, men nu skal vi være her, tilføjede han.

Det her var et sted, hvor vi kunne samles og udvikle os derfra, hvor vi nu var, fordi der var nogle ordentlige faciliteter at gøre det på. Det, tænker jeg, i høj grad også er tilfældet nu.

Esben Munk, "gammel" skater fra Struer til åbningen af den nye skaterpark

Annonce

Den gamle skater

Grunden til afstikkeren til Lemvig, hvor der også er en skaterpark, skal findes i det faktum, at ramperne i Hullet før renoveringen var mere farlige end fornøjelige at bevæge sig rundt på med små hjul på grund af revner og huller.

Det er nu en saga blot.

- Banen er faktisk rimelig god. Den er meget stabil, og der er nogle fede detaljer på den, sagde Aske Folman, der ligesom Benjamin Nymann onsdag prøvede de nye forhold for første gang.

En, der også lige skulle et par gange op og ned ad de buede ramper trods en noget højere alder end gennemsnittet til åbningen, var Esben Munk.

Han er "gammel" skater fra Struer og var faktisk i midten af 00'erne med til at få den tidligere skaterbane i Hullet lavet. Onsdag var han så tilbage blandt andet for at speake til konkurrencerne og dele præmier ud til vinderne.

- I min ungdom her i Struer var det kun skatere og lidt rulleskøjter. Nu er der væsentligt flere løbehjulere, fortalte den nu 26-årige skater, som bor i Aarhus og underviser i at stå på skateboard på en efterskole på Fyn.

Annonce

Handler om frygt

Som det også har været tilfældet denne gang, var Esben Munk i sin tid med til at samle penge sammen til at få etableret skaterparken i Hullet, men det gør ham bestemt ikke noget, at den nu er blevet "shinet lidt op".

- Det er FSR Beton, som har bygget den, og de er kendt for at lave højkvalitets skaterparks, så havde vi haft den her for 15 år siden, havde det været endnu bedre.

Esben Munk har efterhånden skatet i lige knap 20 år, og interessen har haft stor betydning for ham.

- Vi var nogle stykker, der ikke gik op i fodbold og håndbold, og så havde vi skateboardet, forklarer han og uddyber:

- Det handler for mit vedkommende hele tiden om at arbejde med sin frygt. Hvad tør man gøre. Der er noget rigtig godt i at gøre noget, man ikke helt tør.

Derudover gav sporten også en masse venner og nu senere et job til Esben Munk.

- Det her var et sted, hvor vi kunne samles og udvikle os derfra, hvor vi nu var, fordi der var nogle ordentlige faciliteter at gøre det på. Det, tænker jeg, i høj grad også er tilfældet nu.

Der var både konkurrencer og fri leg på de nye ramper. Foto: Morten Bang Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

Annonce