Annonce
Struer

Nyt friplejehjem i Asp: Sådan vil vi bruge de 60 millioner kroner, vi har til en ombygning

Direktøren for Danske Diakonhjem, Emil Tang, og den kommende forstander af Asp Friplejehjem, Ane Hyldahl Brændsgaard på besøg for at tale med både beboerne, de pårørende og personalet. Foto: Morten Stricker
Direktøren for Danske Diakonhjem, Emil Tang, og den kommende forstander for Asp Friplejehjem, på besøg for at fortælle meget mere om, hvad der kommer til at ske.

Asp: Beboerne og personalet på Asp Plejecenter fik mandag eftermiddag besøg af direktøren for Danske Diakonhjem, Emil Tang, og sammen med den kommende forstander, som kommer til at stå i spidsen for at drive plejehjemmet videre, når Danske Diakonhjem overtager ansvaret for driften til september, Ane Hyldahl Brændsgaard, kunne han fortælle meget mere om, hvad Danske Diakonhjem har af planer for både driften og for en ombygning til cirka 60 millioner kroner.

- Det er en dag, vi har glædet os rigtig meget til, og vi fik allerede i dag en del tilkendegivelser fra beboerne om, at de gerne ville blive på plejecentret i Asp, når de til september får frit valg mellem at blive på plejecentret i Asp eller flytte ind på det nye plejecenter i Struer, fortalte han, da cirka 150 borgere fra hele Langhøjområdet klokken 19 mødte op til et offenligt møde i Langhøjhallen for at få nogenlunde den samme orientering, som beboerne og personalet på plejecentret havde fået sidst på eftermiddagen.

- Det er en fantastisk dag. Det er ti år siden, vi var samlet for første gang og havde vores første møde med Emil Tang for at få planlagt, hvordan vi kunne sikre et plejehjem i Asp, når Struer Kommune på et tidspunkt ville lukke det eksisterende, fortalte Jytte Hvingelby fra Fousing, da hun stod parat ved indgangen for at byde alle de fremmødte velkommen til dagens orienteringsmøde.

Sammen med Finn Dahl Hansen, Martha Hornstrup og Ingrid Andersen har hun trukket i alle de tråde, hun kunne, og sammen er det lykkedes for dem at få skabt så markant en opbakning til planerne, at de var klar til at rykke talstærkt ud, da Struer Kommune kunne annoncere, at byggeriet af det nye plejecenter i Struer blev sat i gang, og at plejecentret i Asp ville blive lukket i 2019.

Sognegården blev fyldt med borgere, som havde et meget klart ønske om at få Danske Diakonhjem til at overtage driften og drive det lokale plejehjem videre.

Nu er det en realitet.

- Vi vil i løbet af en måneds tid få afklaret, hvor mange af beboerne, der ønsker at blive på plejecentret i Asp, når vi overtager driften, fortalte Emil Tang de fremmødte til mandagens møde i Langhøjhallen.

Det samme er tilfældet med personalet.

De er i forvejen sikret et job, via en jobgaranti fra Struer Kommune.

- Men de er også meget velkomne til at søge de job, som Danske Diakonhjem skal have besat på det nye friplejehjem, forklarede Emil Tang.

Den proces, ønsker han så ikke selv at blande sig i.

- Det bliver op til Ane Hyldahl Brændsgaard at finde de helt rigtige medarbejdere, forklarede han.

Annonce

Det er en fantastisk dag. Det er ti år siden, vi var samlet for første gang og havde vores første møde med Emil Tang for at få planlagt, hvordan vi kunne sikre et plejehjem i Asp, når Struer Kommune på et tidspunkt ville lukke det eksisterende.

Jytte Hvingelby, Fousing

Starter med plads til 27

Som udgangspunkt vil plejecentret i Asp blive drevet videre med de eksisterende 24 boliger.

Men allerede om en måneds tid vil der blive nedsat et byggeudvalg og lagt planer for en udvidelse.

- Arbejdstilsynet har jo forlængst tændt de gule lamper, konstaterede han.

Struer Kommune har i løbet af de seneste par år kun fået lov til at drive plejecentret i Asp videre på en dispensation.

Især badeværelserne er alt for små.

- Så det er først og fremmest boligerne, vi vil gøre noget ved. De forholdsvis små stuer vil blive lagt sammen, så alle boligerne kommer til at bestå af et separat soveværelse, hvor man kan holde temperaturen nede og en varm stue, hvor det er rart at opholde sig - og så ikke mindst et badeværelse med en størrelse som en mindre balsal. Dette er så ikke kun for beboernes skyld. Det er et krav fra arbejdstilsynet og for at sikre, at personalet kan komme rundt og udføre deres arbejde uden at få arbejdsskader, forklarede han.

Men først skal der sættes gang i en udvidelse.

- Vi starter med 27 boliger. Det var det, vi kunne få mulighed for, da det endelig lykkedes for os at få en kreditforening til at gå med til at finansiere langt den største del af ombygningen. Men vi vil da allerhelst drive plejehjem med et sted mellem 40 og 60 boliger. Når vi ser på driften vil det være optimalt med lidt større enheder. Der skal jo det samme antal nattevagter på en plejecenter med 27 boliger som på et plejecenter med 40. Så har vi venteliste til det nye friplejehjem i Asp efter et par år, vil vi meget gerne gå videre og gøre det større. Der er jo jord nok på grunden, til at det kan lade sig gøre. Det afhænder helt af opbakningen. Nu glæder vi os bare rigtig meget til at komme i gang, forklarede Emil Tang.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

112

Fik to anmeldelser om biler på havnen

Annonce