Annonce
Struer

Borgmesteren åbner en dør på klem: Nyt håb for 86-årig med ønske om en plejehjemsplads i Asp

Der er en plejebolig ledig på plejehjemmet i Asp, men Struer Kommune har stoppet for anvisninger og blokerer derfor for, at en 86-årig mand kan få sit højeste ønske opfyldt. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) åbner en dør på klem, så en 86-årig mand måske alligevel kan få opfyldt sit højeste ønske om at kunne flytte ind i en ledig bolig på plejehjemmet i Asp.

Asp: Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) var urokkelig i sin afvisning af næstformand i social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Lene Houe (V), da hun 28. maj forsøgte at få opbakning i byrådet til et forslag om at genåbne for anvisninger til plejehjemmet i Asp, selv om det står til en lukning som kommunalt plejehjem, når Struer Kommune er klar til at indvie et nyt plejecenter inde i Struer by til september.

Beslutningen om at lukke for indflytninger på plejecentret i Asp blev truffet af den kommunale administration og helt på linie med proceduren, da Struer Kommune lukkede plejecentrene i både Hjerm og i Uglev på Thyholm.

Først og fremmest for at skåne borgerne for en ekstra flytning, når den ønskede plejehjemsbolig bliver nedlagt.

I Asp er situationen bare en anden.

Det blev i sin tid opført af Danske Diakonhjem, og de vender nu tilbage for at overtage driften og omdanner det kommunale plejecenter i Asp til et friplejehjem i samme øjeblik, de får overdraget nøglerne fra Struer Kommune 1. september.

Annonce

Struer Kommune har stoppet for anvisninger for at skåne en borger fra enten Struer eller nogle af de andre lokalområder i kommunen for at skulle flytte flere gange, hvis de blev henvist til en plejebolig i Asp. Men kommer der en konkret henvendelse fra en borger med et ønske om at flytte ind i den ledige plejebolig i Asp, så må vi se på det.

Niels Viggo Lynghøj (S), borgmester, Struer Kommune

Døren var lukket

Lene Houe fremsatte derfor sit forslag ud fra et principielt ønske om at kunne give plejehjemsparate borgere mulighed for at få opfyldt deres ønsker, hvis de ønsker at flytte ind i en plejebolig på Asp Plejecenter og så blive boende, når det bliver omdannet til friplejehjem.

Men det kom så også til at tage afsæt i et helt konkret eksempel, og med en opblødning af den kommunale principbeslutning om at lukke for flere indflytninger på plejecentret i Asp, inden det bliver omdannet til friplejehjem til september, kunne det samlede byråd opfylde en 86-årig mands højeste ønske.

Der blev en bolig ledig, da en af beboerne døde i starten af maj, og efter et langt liv i Ølby og de seneste ti-tolv år med hus i Asp var det her, han ville føle sig hjemme og have mulighed for at bevare sin omgangskreds.

Men døren var lukket.

- Vi havde besøg af en visitator fra Struer Kommune 14. maj, oplyser den 86-åriges svigersøn.

Den 86-årige blev erklæret for plejehjemsparat, men på grund af den kommunale principbeslutning om at lukke for anvisninger til plejehjemmet i Asp, fik han et tilbud om en aflastningsplads på et af de øvrige, kommunale plejehjem.

De pårørende fik besked fra Struer Kommune på skrift 21. maj.

Sådan er verden jo

- Sådan er verden jo, erklærede formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, Grethe Hestbech (SF), da hun forsvarede den kommunale principbeslutning i byrådssalen 28. maj med opbakning fra både den socialdemokratiske byrådsgruppe og borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) og Peter Vestergaard fra Det Radikale Venstre.

Lene Houe og hendes partifæller i Venstres byrådsgruppe kom i mindretal, da de med opbakning fra både Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ønskede at lempe reglerne, så de kunne opfylde den 86-åriges ønske om en plejehjemsplads i Asp med det samme, og så han ikke skulle vente på en plejebolig helt til Danske Diakonhjem overtager driften til september.

Nu åbner borgmester Niels Viggo Lynghøj så en dør på klem.

Den 86-åriges datter sendte i går et brev til kommunaldirektøren i Struer Kommune, Mads Gammelmark, med en anmodning om at få et par nye øjne på sagen, og borgmester Niels Viggo Lynghøj er ikke helt så kategorisk i sin afvisning, som det fremgik af debatten i byrådet 28. maj.

- Struer Kommune har stoppet for anvisninger for at skåne en borger fra enten Struer eller nogle af de andre lokalområder i kommunen for at skulle flytte flere gange, hvis de blev henvist til en plejebolig i Asp. Men kommer der en konkret henvendelse fra en borger med et ønske om at flytte ind i den ledige plejebolig i Asp, så må vi se på det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Erhverv

Jernbane lukker sit billetsalg

Lemvig

Døde østers vækker bekymring

Annonce