Annonce
Lemvig

Nyt køkken i det gamle roerum på Tuskær

Lise Faurschou har været et år på Tuskær, og lørdag skal det nye køkken på centret indvies. Foto: A.P. Christensen
En stor privat donation, økonomisk støtte fra Lemvig Kommune samt mange frivillige arbejdstimer har gjort det muligt at opgradere køkkenfaciliteterne på kulturcentret i Fjaltring

FJALTRING: Lise Faurschou Hastrup blev 16. marts sidste år officielt ansat som den nye leder af Kunst- og Kulturcenter Tuskær i Fjaltring - knap fire måneder efter Elin Nilsons død.

- Jeg er altid kommet meget på Tuskær, hvor Elin havde opbygget et helt særligt sted til mange aktiviteter. Jeg lovede Elin, at der nok skulle blive passet på Tuskær, når hun ikke var mere. Det skete så pludseligt, og selv om jeg havde nogle overvejelser om at flytte til Fjaltring og stå i spidsen for Tuskær, så har det vist sig at være den helt rigtige beslutning for mig. Jeg stortrives på et sted, hvor vi har en imponerende stor flok af frivillige hænder, der på den ene eller den anden måde er med til at drive og udvikle Tuskær, siger Lise Faurschou Hastrup.

Netop det store engagement fra frivillige, kursister og gæster har kendetegnet Tuskær i mange år - også under den nye leder.

- Sidste år fik vi lavet mange ting rundt i huset med nye varmepumper, malearbejde og reparation af en ydermur. Men vi har hele tiden vidst, at der var behov for et nyt køkken, idet der er nogle lovmæssige krav til disse faciliteter, hvis vi for eksempel skal bespise større forsamlinger eller bruge køkkenet til undervisningsformål, forklarer Lise Faurschou.

På et akvarelkursus sidste sommer henvendte en kursist sig til Lise Faurschou med et ønske om at støtte Tuskær med en større donation.

- Jeg blev både meget glad og rørt, men også overrasket. Og jeg tænkte, at vi med denne donation nu for alvor kunne gå i gang med køkkenplanerne.

Lemvig Kommune har desuden bevilget 230.000 kroner til køkkenprojektet.

Vil trække nye aktiviteter til centret

Hidtil har køkkenfaciliteterne på Tuskær ikke kunnet leve op til de skrappe krav til et industrikøkken.

- Det var en form for et "hygge-køkken", hvor vi ikke havde rammerne til at gøre, hvad vi gerne ville. Det får vi nu, så vi kan servere tapas til en koncert eller en yoga-brunch, lige som det også bliver muligt at lave forskellige kursus- og mødeaktiviteter på Tuskær, som ellers holdes andre steder i landet, oplyser Lise Faurschou, der jo netop beskæftiger sig med kursusvirksomhed og økologi, ligesom hun har skrevet en række bøger om emnet.

- Fremover kan jeg tilbyde kurserne på Tuskær i stedet for at køre ud af området. Og det tror jeg helt sikkert vil give kursisterne en helt anden oplevelse.

Midt i januar i år gik frivillige i gang med at grave gulvet op i det tidligere roerum på Tuskær, der sammen med et tilstødende lokale, der i gamle dage var en kalvestald, nu er omdannet til et moderne køkken med alle nødvendige hjælpemidler.

- Det har været fantastisk at opleve samarbejdet mellem de frivillige og så de lokale professionelle håndværkere, der naturligvis også har været en del af projektet. Og vi synes selv, at resultatet er blevet rigtig godt, siger Lise Faurschou.

Det nye køkken bliver indviet på lørdag eftermiddag med et særligt arrangement, hvor kommunalbestyrelsesmedlem Henrik Thygesen klipper snoren til det ene rum, mens Doris Sønderby, der boede på Tuskær fra 1955 til 1974, klipper den anden snor. Kokken Jesper Krabbe fortæller kort om mad, og Søren Christensen og Christian Risgaard sørger for musikalsk underholdning.

Lørdagens arrangement falder i øvrigt sammen med årsdagen for Lise Faurschou Hastrups tiltrædelse som leder på stedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

21-årig måtte ikke køre bil

Annonce