Annonce
Lemvig

Ny plads i Lemvig har fået sit navn

En del af pladsen tilhører det ældste hus i Lemvig, som familien Fynboe fortsat ejer. Foto: Benny Gade
Garver Fynboes Plads er dukket op i Lemvig
Annonce

Lemvig: En ny plads vil snart dukke op på Danmarkskortet, når man zoomer ind på Lemvig. Det handler om den lille plads ved Søndergade / Bakkevej, der netop er blevet færdigrenoveret.

I den forbindelse valgte teknik- og miljøudvalget at navngive på sit seneste møde. På forhånd havde kommunen modtaget flere forslag, der kredsede omkring det garveri, som Fynboe-familien drev i fire generationer fra 1840 til 1956. Det ældste hus i Lemvig By er Søndergade 31, som i øvrigt stadig ejes af familien Fynboe, og en trediedel af den nyindrettede plads tilhører denne ejendom.

Også Lemvig Museum har fremsendt forslag til navne, og alle kredsede omkring den historiske tilknytning til området. Også et af museets forslag kredsede omkring det gamle garveri.

Pladsen er renoveret i forbindelse med et områdefornyelsen "Lemvig på bagsiden", og derfor har navnene også været forelagt styregruppen, der anbefalede at navngive pladsen "Garver Fynboes Plads".

Det var også dette navn, som et enigt teknik- og miljøudvalg valgte at bruge og optage i vejregistret.

- "Garver Fynboes Plads" er et historisk navn, og det giver god mening at have én eller anden historisk reference. Det gør vi brug af med navngivningen her, siger udvalgsformand Steffen Damsgaard (V).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Håndværkere kom i gang før tid

Lemvig

29-årig ny præst i Lemvig

Lemvig

Lægehus med nye læger

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Lemvig

Vi er ude på naturens præmisser

Annonce