Annonce
Kultur

Nyt projekt i Langhøj SFO skal få børnene til at læse

Langhøj SFO og Struer Bibliotek går sammen i projekt for at vække flere børns læselyst. Arkivfoto: Morten Stricker
Med tilskud fra Kulturministeriet vil Langhøj SFO og Struer Bibliotek skabe læsehuler, bogklubber og læsevenner, der skal vække børnenes læselyst og skabe læsefællesskaber

Struer: Hvordan får man børn til at åbne bøgerne op og sætte sig til at læse i fritiden? Det er der nok mange forældre, der gerne vil finde svaret på, så det forsøger Langhøj SFO i samarbejde med Struer Bibliotek nu at blive klogere på.

Projekt "Fra læsekløft til læseløft" har fået tilskud fra Kulturministeriet, og målet er at skabe større fokus på at styrke børns læsefærdigheder, vække læselysten hos børn og skabe læsefællesskaber, oplyser Struer Kommune i en pressemeddelelse.

Helt konkret vil Langhøj SFO og Struer Bibliotek skabe læsesteder i SFO'en, indrette et SFO-bibliotek og lave aktiviteter om og med litteraturen. Børnene bliver inddraget i hele processen om at igangsætte projektet, hvorfor der også er en forhåbning om, at forældrene vil spille en aktiv rolle i læseløftet.

- Vi ser frem til at skyde projektet i gang med børnene, forældrene og pædagogerne, og håber desuden, at vi, udover at vække interessen for den gode litteratur, sammen med børnene, kan undersøge om inddragelsen af lyd kan stimulere læselysten gennem for eksempel højtlæsning, lytning og lydmiljøer, siger biblioteksleder Rasmus Thøgersen ifølge pressemeddelelsen.

Annonce

Det er ikke alle børn, der har lige muligheder for at opleve litteraturens forunderlige verden.

Lars Møller Pedersen (S), formand for kultur- og fritidsudvalget i Struer Kommune

Dalende tal

Ifølge meddelelsen peger flere undersøgelser foretaget de seneste år på, at danske børns læsefærdigheder er dalende.

I en national undersøgelse fra 2016 svarede kun 20 procent af de adspurgte elever i 3. og 4. klasse, at de godt kunne lide at læse. Samtidig peger flere undersøgelser på en tydelig sammenhæng mellem et større skærmforbrug og mindre tid med bøgerne.

- Det er ikke alle børn, der har lige muligheder for at opleve litteraturens forunderlige verden. Vi er derfor utrolig glade og stolte over, at Kulturministeriet har besluttet at støtte lige netop vores initiativ, der skal være med til åbne børns øjne for læsning og lytning af litteratur, som en både sjov og meningsfuld fritidsaktivitet, fortæller formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Struer Kommune, Lars Møller Pedersen (S).

Projektet forventes at være klar til børnene i skoleåret 2020/2021.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Annonce