Annonce
Lemvig

Nyt projekt skal reducere fosfor i Veserne

Tidligere har der været fokus på Ferring Sø, der også har været stærkt fosforbelastet. Vandet her fra løber gennem Veserne på vej mod Limfjorden. Nu kommer turen derfor til Veserne. Arkivfoto: Benny Gade.
Kommunen går i gang med en forundersøgelse, hvilket skal vise, om der overhovedet er opbakning og grundlag for et projekt i området
Annonce

Harboøre: Lemvig kommune går nu i gang med at undersøge, om man kan reducere udledningen af fosfor til til søerne i oplandet til Limfjorden.

Aktuelt er det søerne Noret, Mellemvese, Nordre Vese og Hygum Nord, der er mål for projektet, da de alle vurderes til at være stærkt fosforbelastede.

Staten har øremærket 1,47 millioner kroner til at lave forundersøgelsen. Den skal vise, om der overhovedet er opbakning til at tage landbrugsmæssige arealer ud af drift eller afbryde dræn og grøfter i områderne. Måske kan det også komme på tale at standse pumper i pumpelag.

Alt er kun på idé-stadiet, så derfor er der behov for en forundersøgelse, der skal belyse de tekniske, biologiske og ejendomsmæssige forhold i områderne og hvilke konsekvenser, et eventuelt projekt vil få for lodsejere og andre.

Kommunen skal selv lægge de 1,47 millioner kroner på bordet til undersøgelsen, men får dem senere refunderet af staten og EU. Derfor godkendte teknik- og miljøudvalget mandag, at projektet kan sættes i gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Uheldig bagspiller: Ham, der kunne have løst Aarhus-defensiven, var endnu engang tvunget på bænken

Annonce