Annonce
Erhverv

Nyt stort millionoverskud: Kunderne kan spare 800 kroner om året

Administrerende direktør Lars Naur glæder sig over resultatet for 2020. Foto: Jysk Energi
Jysk Energi kommer ud med et plus på 85 millioner kroner før skat. 30 procent af overskuddet går til at sænke tarifferne i 2021.

Holstebro: Der er mange større og mindre afdelinger under Jysk Energi.

Når alle tal og regnskaber er lagt sammen, ender det nordjyske energiselskab med et overskud på 85 millioner kroner før skat i 2020.

- Det har været et udfordrende og specielt år, men Jysk Energi er begunstiget af, at der stadig er brug for strøm under coronaen. Resultatet er det næstbedste i Jysk Energis historie. Det er kun overgået af 2019, som var ekstraordinært godt, siger Lars Naur, der er administrerende direktør hos Jysk Energi, der leverer strøm til forbrugerne i Lemvig, Struer og Holstebro.

Han er særdeles godt tilfreds med bundlinjen for 2020. Tilbagegangen fra 2019 skyldes et mindre afkast på værdipapirerne samt færre indtægter på enkelte områder i elselskabet.

I 2020 er omsætningen steget til 736 millioner kroner mod 665 millioner kroner i 2019. Fremgangen skyldes øget elsalg og nye fiberforbindelser. Der er i 2020 investeret 112 millioner kroner. Størstedelen er gået til investeringer i fibernet og elnet i lokalområdet.

Annonce

Besparelse

Det er i sidste ende forbrugerne, der ejer Jysk Energi. Det er igen planen at bruge 25 millioner kroner til tarifbesparelser, så kunderne kan se frem til en besparelse i 2021.

- I runde tal betyder nedsættelsen, at en forbruger kan spare 800 kroner om året, siger Lars Naur.

Hvorfor er besparelsen ikke endnu større, når overskuddet er på 85 millioner kroner?

- Vi ønsker et niveau, hvor vi ikke risikerer, at vi skal øge taksterne igen. Vi kan ikke være sikre på at tjene på vores værdipapirer og investeringer. Det er fortsat vores ambition at være blandt de allerbilligst elselskaber i landet. I sammenligning med en gennemsnitskommune ligger vi meget lavt, siger Lars Naur.

Jysk Energi ønsker stadig at spille en aktiv rolle i lokalsamfundet, når det gælder sponsorater og støtte til kultur- og foreningslivet.

I 2020 blev der uddelt 4,2 millioner kroner til kultur- og foreningslivet gennem en ekstraordinær udlodning på tre millioner kroner til corona-ramte institutioner og foreninger foruden den årlige sponsorpulje på 1,2 millioner kroner. Puljerne havde som ventet mange ansøgere.

Det er op til bestyrelsen at afgøre, hvor stort beløbet skal være i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce