Annonce
Lemvig

Nyt tiltag på Tuskær: Smag på musikken

Operasanger Andrea Pellegrini (tv) og pianist Tanja Zapolski leverer sang og musik til den mad, som Tuskærs kok og daglige leder Lise Faurschou Hastrup fremtryller i køkkenet. Pressebillede
Søndag 23. maj er der "smag på musikken" på Tuskær, hvor kok og musikere serverer deres smagsfortolkning.

Fjaltring: I pinsen åbner Tuskær for sæsonens koncerter med et nytænkende koncept, hvor mad og musik smelter sammen.

Det kaldes "smag på musikken", og det musisk-gastronomisk projekt er udviklet i et samarbejde mellem operasanger og mezzosopran Andrea Pellegrini, pianist Tanja Zapolski og Tuskærs kok Lise Faurschou Hastrup. Det skriver kulturcentret Tuskær i en pressemeddelelse.

Projektet, som foregår søndag 23. maj, udmønter sig i en særlig oplevelse, hvor en stribe serveringer af mad ledsager de forskellige stykker musik og sange, som musikerne har valgt.

Annonce

Hvordan smager musikken? Smager Rameaus Les Soupirs af chokolade? Smager Mozarts arie som sprød asparges? Kok og musikere serverer deres ”smagstolkning”, og samtidigt er der åbent for publikums egen sanselige smagsoplevelse af musikken. Maden nydes med musik af blandt andet Chopin, Mozart, Debussy, Verdi, Bizet og Brahms.

Del af udviklingsprojekt

"Smag på musikken" er en del af Tuskærs nyskabende udviklingsprojekt "Kulturmetamorfose", hvor visionen er at integrere gastronomi og kulturelle oplevelser. I forbindelse med projektet er der opstået et samarbejde med forsker Susanne Højlund, der er lektor i antropologi ved Institut for Kultur og Samfund - Antrolopologi og Etnografi på Aarhus Universitet. Hun arbejder med emnet smag i antropologisk madforskning og er forfatter bogen "Smag".

Tuskærs nyskabende projekt modtager støtte fra Europæisk Gastronomiregions Mikropulje.

Tuskær er kendt for sit fantastifulde fusionskøkken. Der er ingen fast menu, men der laves lækker velsmagende økologisk mad af årstidens råvarer, masser af grønt og fisk tilsat små spiselige sager fra habitatet i yderste klit.

Annonce

En oplevelse

Måltidet på Tuskær er en oplevelse af smag, konsistens, farve, duft og overraskende sammensætninger.

For dem, som vil opleve musik uden spisning, er der en klaverkoncert med Tanja Zapolski lørdag 22. maj. Til koncerten vil Andrea Pellegrini synge til nogle af musikstykkerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Det er en floskel, men den tæller også efter Eriksen i Parken: Der er ikke noget, der er så skidt, det ikke er godt for noget

Annonce