Annonce
Holstebro

Nyt ulveangreb: Fire får er blevet dræbt

Foto: Storålam/Her er ulven i Danmark

Asp: Fire får har mistet livet i to formodede ulveangreb ved Asp i denne uge.

Det oplyser hjemmesiden "Her er ulven i Danmark".

Angrebene er sket mandag og onsdag.

- Et får var dødt, og en så skambidt, at jeg var nødt til at skyde den. Naturstyrelsens vildtkonsulent har undersøgt fårene og siger, at det ligner noget, som han set før, siger  fårehyrde Peter Helén fra Storålam i mandags til facebooksiden "Her er ulven i Danmark".

Onsdag fandt Storålam yderligere et dræbt og delvist ædt får, ligesom fårehyrden igen måtte aflive et skambidt får.

Foto: Storålam/Her er ulven i Danmark

Angrebene er sket i det område, hvor der i begyndelsen af november over få dage var tre dokumenterede ulveangreb på en anden fåreflok, hvor i alt otte får mistede livet. Begge steder udfører fårene vinterafgræsning for planteavlere bag et mobilt hegn med tre tråde.

Det er ikke oplyst, om Naturstyrelsens dna-prøver peger på en bestemt ulv, men mistanken er rettet mod den tyske hanulv GW1430m, skriver "Her er ulven i Danmark".

Ulven har siden februar i år opholdt sig i den nærliggende Klosterheden Plantage og vurderes af forskerne i den nationale ulveovervågning som revirhævdende. Undervejs til Danmark angreb GW1430m ifølge myndighederne i Slesvig-Holsten minimum 22 gange får i Slesvig-Holsten i perioden 23. november til 30. december 2019.

"Her er ulven i Danmark" har i år registreret minimum 39 formodede eller dokumenterede ulveangreb på husdyr i Danmark. Heraf de fem ved Asp.

Foto: Storålam/Her er ulven i Danmark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce