Annonce
Navne

Nyudnævnt salgschef fra Lemvig runder skarpt karrierehjørne

Ole Laustsen er tiltrådt som Sukup Europes salgschef for det danske marked. PR foto

For Sukup Europes Ole Laustsen markerer 2019 hele to karrieremilepæle: Ud over at være nyudnævnt salgschef for Danmark kan han nemlig se tilbage på ti år i firmaet med omsættelse af teknisk viden om korn og frøtørring til praktisk knowhow for landmanden.

Lemvig: Den 1. januar kunne Ole Laustsen fra Lemvig ikke bare fejre ti års jubilæum hos Sukup Europe. Han er også tiltrådt som salgschef for det danske marked, hvor virksomheden arbejder med projektering og montering af korn- og frøbehandlingsanlæg.

Der er sket mangt og meget de seneste ti år. Både i landbruget, men også hos den Hedensted-baserede virksomhed, hvor han for første gang trådte ind ad døren i 2009. Sukup, der dengang gik under navnet DanCorn, har ligesom branchen undergået en rivende udvikling, som Ole Laustsen beskriver således:

- Der er ingen tvivl om, at landmandens behov for rådgivningstunge og handlekraftige leverandører vokser - og her er vi gennem de seneste år blevet endnu bedre rustet til at imødekomme denne tendens.

Vigtig viden

Vigtigheden af viden er ikke tillært af Ole Laustsen, der beskriver sig selv som en god blanding af tekniker og kundemand. Som uddannet maskiningeniør har han altid brændt for at bringe sin faglighed i spil, hvilket også var sådan, karrieren startede hos Cimbria i Thisted for 25 år siden. Trangen til at kombinere den tekniske knowhow med hands-on kundedialog meldte sig dog hurtigt, og der gik ikke lang tid, inden beregningerne og dimensioneringerne blev kombineret og siden hen erstattet med tæt kundedialog via salgsarbejdet.

- Jeg har altid været meget interesseret i opgaven med at tilføre merværdi til salgsarbejdet ved at omsætte den tekniske viden til praktisk knowhow. At indgå i dialog, lytte til kundernes behov og bruge min viden om korn og frøtørring til noget, som skaber direkte værdi for landmanden, har altid været en stor drivkraft.

Opvokset på kvæggård

Selvom karriereforløbet fra maskiningeniør til salgschef ikke var planlagt, da han blev færdig på Ingeniørhøjskolen i Horsens i 1993, lå det alligevel til højrebenet at gøre karriere inden for landbruget. Opvæksten på en kvæggård ved Lemvig har nemlig givet ham en naturlig interesse og forståelse for landmandens dagligdag, som præger arbejdsdagen i Hedensted og på landevejene.

- Jeg fik så at sige branchen ind med modermælken. Mit bagland har givet mig en rigtig god baggrundsviden og forståelse for landmandens hverdag. Kombineret med min uddannelse og interesse for kundekontakt har det udgjort en vigtig drivkraft i mit arbejde, fortæller Ole Laustsen, der bor med sin kone og to voksne børn.

Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Vindagen markeres i marken

Mest læste

Lemvig

Jobprojekt hjælper i arbejde

Annonce