Annonce
Navne

Odin Teatret har valgt ny direktør

Per Kap Bech Jensen er ny direktør på Odin Teatret. Arkivfoto: Morten Stricker
Trods en række kvalificerede ansøgere fra ind- og udland til stillingen som ny direktør, endte bestyrelsen for Odin Teatret/Nordisk teaterlaboratorium endte med at vælge én fra egne rækker.

Holstebro: Odin Teatret i Holstebro har siden 1960’erne udgjort et helt unikt, lokalt forankret og verdensvendt miljø for udviklingen af en moderne teaterkultur i Danmark.

Gennem de seneste år har teatret taget en række nye kunstneriske og kulturelle initiativer og også på de indre organisatoriske linjer har Nordisk Teaterlaboratorium/Odin Teatret skabt fornyelse. Det gælder for eksempel bestyrelsen, som nu består af blandt andet Louise Ejgod Hansen, forskningsleder ved Center for Kulturevaluering, Aarhus Universitet, Karoline H. Larsen, billed- og installationskunstner, Peter Christensen Teilmann, direktør for Teatermuseet i Hofteatret samt Lene Dybdal, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Holstebro Kommune.

Som et led i fremtidssikringen af teatret, har bestyrelsen søgt en ny overordnet direktør for Nordisk Teaterlaboratorium/Odin Teatret, og valget er faldet på Per Kap Bech Jensen.

Per Kap Bech Jensen, 38 år, har flere års erfaringer som udvikler og leder af teater- og kulturprojekter og har de seneste år fungeret som administrator og projektudvikler på Nordisk Teaterlaboratorium / Odin Teatret. Han tiltræder stillingen som direktør 1. januar 2021, men vil allerede nu intensivere samarbejdet med Julia Varley fra Odin Teatrets ensemble som kunstnerisk koordinator om at styrke og forny teatrets virke. Desuden vil han i tæt samarbejde med bestyrelsen stabilisere og udvikle økonomien og organisationen.

Odin Teatrets stifter Eugenio Barba vil fortsat være tilknyttet Nordisk Teaterlaboratorium/Odin Teatret som instruktør og kunstnerisk ansvarlig for de Odin Teatret-forestillinger, der er i repertoiret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Hanstorken anses for at være enkemand

Debat For abonnenter

Nedgravede mink: Det er klogt at rive plasteret af, så smerten er overstået med det samme

Annonce