Læserbrev

Offentlige toiletter. Ansvaret bør være kommunalt.

Kommunen må til lommerne og investere i rimelige toilletforhold i naturen, mener Per Østerbye. Foto: Johan Gadegaard

Debat: Dagbladet tirsdag 25. juni sætter fokus på et stort problem, der åbenbart eksisterer her i landet. Der er ingen klar ansvarsplacering omkring hvor, hvor mange og hvor anvendelige de offentlige toiletter skal være i kommunerne. Er det kommunen eller vejvæsenet, der er ansvarlig.

For vor egen kommunes vedkommende, der er dybt afhængig af at turister og handlende føler sig godt behandlet i Holstebro, har man ved det gamle rådhus et kældertoilet, hvor belysningen er næsten ikke eksisterende (Narkoman relateret) og et af to toiletter, der konstant viser optaget, når det er ledigt. En fejl der nu har været, som beskrevet her i flere måneder, selv om skoleferien og turismen står for døren. Og så har man uden at kny accepteret nedlæggelse af to væsentlige toiletter ved Viborgvej og Vandkraftsøen og ladet 2x2 toiletter på Enghaven erstatte af en skurvogn med et toilet. Det er ganske urimeligt og viser en foragt for personer med problemer med deres fordøjelses-system. Man kan da ikke bare bede om adgang til forretninger eller private, når problemerne tårner sig op! Skal man blive hjemme eller som andre holde sig i form?

Jeg føler med kommunens medarbejdere i ”den grønne afdeling”. Det er noget svineri der foregår, men adgangen til offentlige toiletter skal følge med tiden, og når en vejmyndighed af sparehensyn fjerner nogle meget benyttede toiletter, skal man ikke ”Skræmme skovskidere væk”, men træde til med en kommunalt finansieret løsning. En løsning der ikke placerer vor kommune som en svinesti.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Danmark

Se video af redning: 20-årig sejler reddet op ad vandet efter flere timer i Ringkøbing Fjord

112

Kvinde sad fast i brønd i en time

Læserbrev

Erhverv. Der er brug for de korte lærlingeaftaler

Debat: Det bekymrer mig, at vi i flere medier skal læse, at både en minister og 3F beskylder virksomhederne for ikke at uddanne nok lærlinge, opfinde kreative regnemetoder og bruge korte lærlingeaftaler med det formål at løbe fra deres uddannelsesansvar. Det er ganske enkelt ikke rigtigt! Her i Midt- og Vestjylland uddanner bygge- og anlægsvirksomhederne massevis af lærlinge. I perioder er der endda udsolgt af lærlinge, og så må virksomhederne pænt vente i kø for at få en lærling. Faktisk uddanner bygge- og anlægsvirksomhederne 22 procent af alle lærlinge i Danmark, og det på trods af at de kun beskæftiger seks til syv procent af arbejdsstyrken. Det er en del af kulturen i vores virksomheder, at vi har lærlinge og uddanner næste generation. Derfor bør vi ikke mødes af beskyldninger om det modsatte, når vi hver dag bruger tid og kræfter på at tage en eller flere lærlinge under vores vinger. Det fælles mål bør i stedet være at skabe så mange lærepladser som muligt ved at gøre det attraktivt og overkommeligt at tage lærlinge for både store og små virksomheder. I Midt- og Vestjylland har vi rigtig mange små og mellemstore virksomheder, og for dem er det umuligt at vide, om de har nok opgaver til at beskæftige en lærling de næste tre til fire år. Netop derfor er korte lærlingeaftaler guld værd, fordi de giver mindre virksomheder mulighed for at tage en lærling, selvom de ikke kender tykkelsen på ordrebogen flere år ud i fremtiden. Korte aftaler bruges ikke for at snyde, tværtimod. Alternativet er, at virksomheden ikke tør binde sig for de næste tre til fire år og af den grund siger nej tak til en lærling. Derfor vil det være en katastrofe for både de unge og virksomhederne, hvis muligheden for at indgå korte aftaler begrænses.

Lemvig

Evy blev glemt, når hun bestilte en Flextur: Nu har Midttrafik gennemgået klagerne

Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Annonce