Annonce
Erhverv

Offshoreklynge vil arbejde på mølleopstillingen

Thyborøn Havn har reseret plads på havnen til at servicere offshore-industrien. Håbet er fortsat  at blive servicehavn for havmøller. Foto: Henrik Vinther Krogh
Offshoreklyngen i Thyborøn ser stadig muligheder for at få mølleopgaver, for flere store parker venter i fremtiden

Thyborøn: Det var ikke afgørende for erhvervsklyngen Northsea Offshore Servicegroup, at Vattenfall fravalgte Thyborøn som servicehavn.

- Vi må fokusere på selve installationsfasen, hvor der stadig er gode muligheder for at trække arbejdet til Thyborøn, siger projektleder Finn Kjelstrup Pedersen.

Derfor fortsætter arbejdet i Northsea Offshore servicegroup. Klyngen er en gruppe af servicevirksomheder der har valgt at samle kræfterne omkring offshorearbejde - netop for at trække opgaverne til Thyborøn.

Annonce

Centraliserede

Den oprindelige tanke var, at Thyborøn kunne fungere for servicehavn for Vesterhav Nord, men Vattenfall ændrede oplægget og valgte at centralisere og samle funktionen for tre mølleparker i én servicehavn.

- Vi havde selvfølgelig gerne set, at Vattenfall havde valgt Thyborøn, men vi blev fravalgt på grund af geografien. Og geografien kan vi ikke gøre noget ved, siger Finn Kjelstrup Pedersen.

Han havde håbet, at opgaven ville trække en halv snes stillinger til Thyborøn, men der vil også være meget arbejde i opstillingen af møllerne. Derfor går man stadig efter den opgave.

Annonce

Thor

- Og så ved vi jo også, at der kommer en ny vindmøllepark, Thor. Desuden er der tale om en ny energiø på Nordsøen, som formentligt vil være den største anlægsopgave, som den danske stat har gennemført. Derfor er der andre projekter at se frem imod, siger Finn Kjelstrup Pedersen.

I første omgang er det den store havmøllepark Thor, der skal anlægges ud for Thorsminde, der er i selskabets søgelys. Foreløbigt er seks virksomheder godkendt til at give tilbud på opgaven, og derfor er Northsea Offeshore Servicegroup allerede i færd med at markedsføre sig.

- Det gør vi løbende, men det er klart, at vi gør det på en anden måde på grund af situationen med covid19. Blandt andet er messer et lukket land, så vi må angribe det på anden vis. Og så samarbejder vi selvfølgelig med havnen omkring det, siger Finn Kjelstrup Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Endnu en flyttedag for kviktestcenter

Annonce