Annonce
Holstebro

Ole dyster mod sin kone til hest: Riddershow er kommet til Husby

- Jeg sidder selv på den ene hest, og min kone sidder på den anden. Der skal jo være nogen at slås imod, siger Ole Bach, der sammen med sin kone har åbnet Sagaland ved Husby. Arkivfoto: Preben Madsen
Heste, sværd og gamle fortællinger er noget af det, der er på menuen hos Sagaland, der slog dørene op den 1. juli.
Annonce

Husby: Det kan se voldsomt ud, når Ole Bach og hans kone kommer ridende på hver deres hest med lanserne mod hinanden. Men det er veltilrettelagt og en del af en ny attraktion ved Husby.

Parret åbnede den 1. juli Sagaland i Husby, hvor turister kan få et indblik i middelalderen og se, hvordan det gik til, da riderne dystede mod hinanden for flere hundrede år siden.

De har i 13 år rejst rundt til markeder og museer og lavet deres riddershow, men nu har de valgt at slå sig ned i en fast base i det vestjyske.

- Vi har i flere år snakket om, at det ville være lettere at være et bestemt sted i stedet for at skulle pakke alt ned og rejse rundt hver gang. På grund af corona blev alle markeder aflyst, så vi blev nødt til at gøre det nu, hvis vi skulle have noget at lave, siger Ole Bach.

Håbet er, at der i sommerhusområdet vil være mange turister, der har lyst til at tage tilbage til middelalderen. Hvis det er tilfældet, regner Ole Bach ikke med at skulle køre rundt til markeder i fremtiden.

- Vælter det ind med folk, så er det da lettest bare at være her. Men vi har også snakket om at tage rundt i foråret og efteråret og så være i Husby i turistsæsonen, siger Ole Bach.

Annonce

Lunken start

Der var åbning af Sagaland den 1. juli, og den nye forlystelse havde ikke ligefrem vejret med sig i åbningsdagene. Det betød, at opvisningerne nogle dage blev aflyste, og at der ikke kom helt så mange gæster, som håbet.

- Vi ville da gerne have haft lidt flere forbi, men vi havde nok ikke reklameret nok. Og vi kan heller ikke forvente, at der kommer lige så mange tilskuere som til et marked, når vi i stedet laver påvisningerne hver dag, siger Ole Bach.


Vi har i flere år snakket om, at det ville være lettere at være et bestemt sted i stedet for at skulle pakke alt ned og rejse rundt hver gang. På grund af corona blev alle markeder aflyst, så vi blev nødt til at gøre det nu, hvis vi skulle have noget at lave

Ole Bach


Han tror dog på, at det bliver bedre i løbet af sommeren. Specielt fordi Sagaland appellerer til både store og små.

- Det er tit sådan, at børnene gerne vil opleve ridderne, konen vil gerne se hestene, og manden er optaget af våbnene. Så der er noget for alle, siger Ole Bach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Naturen har det langt bedre end sit rygte

Annonce