Annonce
Mindeord

”Ole Opkøber” fik kun kort tid som enkemand

Ole Lund Christensen. Privatfoto
Annonce

Brødrene Henrik T. Christensen og Søren Christensen har skrevet følgende mindeord over deres far, tidligere kreaturopkøber Ole Lund Christensen (1949-2020):

Ole blev født den 7. februar 1949 i Kolding, som den ældste af en søskendeflok på tre. Her fik han sin store interesse for fodbold, både som aktiv spiller i Lunderskov og som tilskuer på stadion. Såvel i skolen som privat var han allerede som barn et pligtopfyldende menneske. Desuden besad han den finurlige kombination på en gang at være ”rap i replikken” og samtidig lidt genert, når han ikke var i sin comfortzone.

Efter sin skoletid blev han udlært som kreaturopkøber. Det bragte ham i 1970 til Holstebro, hvor han blev ansat på kreaturslagteriet Ox Eksport. Her mødte han sin hustru, Nelly, som var ansat på slagteriets kontor som kontorassistent. Efter de fandt sammen, flyttede de ind i en lejlighed i Lejerbo på Frøjkvej. Her boede de sammen hele deres liv i i alt tre lejemål, dog over fyrre år i samme lejlighed.

I 1973 fik Ole og Nelly deres første søn, Søren, og i 1977 deres næste barn, Henrik. Ole og Nelly var glade for at bo i Lejerbo, og det var vigtigt for Ole, at hans sønner lærte at respektere alle slags mennesker. Familien betød alt for Ole. Han elskede sin hustru og børn, og han var både gavmild og interesseret i at deltage i sine familiemedlemmers fritidsinteresser. Derfor var han ofte chauffør eller linjevogter, når Søren og Henrik spillede kampe i Holstebro Boldklub.

Efter mere end 30 år som kreaturopkøber måtte Ole finde et nyt arbejde. Det skyldes, at slagterierne i stedet for at købe deres dyr på kreaturmarkeder begyndte at handle direkte med landmændene. Som konsekvens heraf fik Ole næsten ti gode år på lageret på CC & Co. Ole valgte som 60-årig at gå på efterløn.

Ole var meget interesseret i samfundet. Inden morgenmaden havde han syv dage i ugen læst Jyllands-Posten, og senere på dagen stod den på Holstebro Dagblad, ligesom han i hele sin pensionisttilværelse glædede sig til og over de lidt mere omfangsrige og dybdegående artikler i Weekendavisen. Da Ole fik børnebørn, blev han også hurtig havemand i sine sønners haver, så han både kunne være tæt på dem og børnebørnene.

Ole var mest glad for at holde ferier i Danmark. Det kunne være i sommerhus eller campingvogn. Men han kunne alligevel sagtens lokkes med på ture til udlandet, især hvis det var for at se sport, sønnerne spille fodbold eller løbe maratonløb.

For et halvt år siden mistede Ole sin hustru Nelly efter kort tids sygdom. Han havde dog ikke tabt livsglæden, men var derimod interesseret i at finde nye hobbies, som han kunne dyrke med familien. Desværre fik han ikke mulighed for dette særligt længe, da han selv blev syg og døde kort efter. Ole efterlader sig sine to sønner, Søren og Henrik, to svigerdøtre og fem børnebørn.

Ole Lund Christensen døde den 5. maj 2020 på Holstebro Sygehus. Han blev bisat fra Nørrelandskirken den 13. maj, hvor den hvide kiste stod omkranset af et blomsterhav af smukke bårebuketter. Familien vil gerne takke for opmærksomheden ved Oles død og bisættelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Rykkede ud til brand i skorsten

Lemvig

Fiskeren: Vi mærker ikke giften

Annonce