Annonce
Holstebro

Om igen: Udvalg skal drøfte om skolegæld kan afvikles hurtigere

Børne- og familieudvalget skal drøfte gældsafvikling igen. De penge, som står på centrale skolekonti, og som ikke er blevet brugt i 2019, kan komme i spil for at afvikle gammel gæld på de fire store skoler hurtigere. Det er ud over Mejrup Skole på billedet de tre skoler i Holstebro by. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Et flertal i økonomiudvalget valgte på mødet onsdag at sende afviklingsplanen for underskuddet på børn- og ungeområdet tilbage til udvalget.
Annonce

Holstebro: Det var et splittet udvalg, der valgte at sende en afviklingsplan for et stort underskud på børn og ungeområdet videre til økonomiudvalget uden, at der var balance i indtægter og udgifter.

Og det er et splittet økonomiudvalg, som i dag valgte at sende sagen tilbage til fagudvalget, nemlig et rødt flertal.

- Det betyder, at vi i børne- og familieudvalget skal drøfte, om de uforbrugte midler på centrale skolekonti skal bruges til af afdrage gælden på de fire store skoler noget hurtigere. Eller om den skal bruges som buffer for mindre skoler, som kan være havnet i økonomisk uføre på grund af en langtidssygemelding, siger Svend Ørgaard (S), medlem af såvel økonomiudvalg som børne- og familieudvalg.

Venstre og Dansk Folkeparti derimod står fast på, at de 3,2 millioner på centrale skolekonti samt de ikke forbrugte DUT-midler på 1,7 millioner (bloktilskud fra staten til nye opgaver) i stedet skulle være brugt til at dække et kæmpe underskud i Familiesektionen, som er områdets smertensbarn.

- Vi mener, at udvalget burde have nikket til forvaltningens forslag til en afviklingsplan, hvor man på en forholdvis lempelig måde kunne få underskuddet på 24 millioner kroner i Familiesektionen ud af verden fremfor at trække det ud, siger Jens Kristian Hedegaard, (V), medlem af økonomiudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce