Annonce
Lemvig

Ombestemmer sig: Lemvig Kommune vil alligevel være med i vild konkurrence

Efter det blev et nej til deltagelse i første omgang, har Lemvig Kommune nu bestemt sig for, at de alligevel ønsker at deltage i miljøministeriets konkurrence om at blive Danmarks vildeste kommune. Arkivfoto: Martin Ravn
Det vil ikke gå ud over det øvrige arbejde, og derfor tilmelder Lemvig Kommune sig nu konkurrencen om at være Danmarks vildeste kommune. SF'er kritiserer holdningsskiftet

Lemvig: Er Lemvig den kommune i landet, der har den vildeste natur?

Det er der ikke noget svar på, men kommunen vil nu alligevel deltage i konkurrencen om at være Danmarks vildeste kommune, som miljøminister Lea Wermelin (S) har sat i søen.

For tre uger siden var holdningen ellers anderledes hos Steffen Damsgaard (V), der er formand for teknik- og miljøudvalget. Her var kommunen ikke indstillet på at deltage. Der var ikke tid til det, da kommunen også er i gang med at DK2020-planen samt forskellige klimaplaner.

Annonce

Men efter at have talt med forvaltningens direktør samt medarbejderne, er Steffen Damsgaard alligevel indstillet på, at Lemvig Kommune skal deltage i konkurrencen, hvor 92 af landets 98 kommuner indtil videre har meldt sig til.


jeg synes, det er lidt svagt at man nu ombestemmer sig fordi man har kunnet læse, at Lemvig var én af de få kommuner på landsplan, der ikke ville være med. Jeg er glad for, at forvaltningen nu har fundet ressourcerne til at kunne deltage i konkurrencen

Arne Noe, byrådsmedlem SF


- Efter vi i første omgang sagde nej til at deltage i konkurrencen, har vi igen vendt deltagelsen, og vi er kommet frem til, at vi godt kan deltage, uden at det kommer til at gå ud over de andre opgaver, vi arbejder med. Vi kommer til at byde ind med de ting, vi allerede har gang i uden at gøre noget ekstra fra vores side. Men samtidig vil vi også opfordre borgerne til at gøre en indsats i projektet, siger udvalgsformanden.

Forventer ikke at vinde

Steffen Damsgaard peger blandt andet på, at kommunen er i gang med projekter i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, hvor man vil finde de rigtige rabatter i vejsiderne, hvor man vil undgå at slå græsset for at fremme biodiversiteten. Der er også et projekt med at fremme vilde blomster i sommerhusområderne, lige som der også er kig på at gøre noget for de planter, der står i erhvervsområderne.

SF'eren Arne Noe, der for tiden har orlov fra byrådsarbejdet, ærgrede sig i første omgang over, at Lemvig Kommune ikke ville deltage i konkurrencen.

Men han glæder sig nu over, at kommunen har ombestemt sig og alligevel er med.

- Men jeg synes, det er lidt svagt, at man nu ombestemmer sig, fordi man har kunnet læse, at Lemvig var én af de få kommuner på landsplan, der ikke ville være med. Jeg er glad for, at forvaltningen nu har fundet ressourcerne til at kunne deltage i konkurrencen, siger Arne Noe.

Steffen Damsgaard har ingen ide om, hvorvidt Lemvig Kommune har en chance for at vinde konkurrencen.

- Vi regner i første omgang ikke med at vinde konkurrencen. Men vi vil gerne være med til at sætte fokus på den vilde natur gennem de tiltag, vi allerede havde planlagt, og så må tiden vise, hvor vi ender i konkurrencen. Men det er ikke altafgørende, siger udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Stak af med båd og trailer

Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Lemvig

Taske med dyrt indhold blev stjålet

Annonce