Holstebro

Omstridt leder får ni måneders løn med sig: Bad selv om fratrædelse

Børnene i Wagnerhus, Måbjerghus og Børnehaven Ellebæk skal have ny leder - og også nye forældre i bestyrelsen, efter at tre er gået. Arkivfoto

Holstebro Kommune har sagt ja til at give lederen af Børnehusene Ellebæk en fratrædelsesaftale, der indebærer en økonomisk kompensation oveni opsigelsesvarslet.

Holstebro: Lederen af Børnehusene Ellebæk, Jacob Birk-Nielsen stopper med øjeblikkelig virkning. Det meddelte han i går - samme dag som Holstebro Kommune skulle evaluere på den proces, som blev igangsat for to måneder siden og skulle resultere i "klare forbedringer af lederadfærden" og et bedre arbejdsmiljø for de ansatte.

- Jeg har i dag bedt kommunen om en fratrædelsesaftale. Ud fra den presseomtale, der har været den seneste tid, er der blevet igangsat et stort pres på min ledelsesstil og min person, udtaler Jacob Birk-Nielsen i en pressemeddelelse.

Det var BUPL og FOA, der rejste sagen, og hos BUPL er der tilfredshed med udfaldet. Holstebro Kommune havde "satset på et andet udfald", skriver den i en pressemeddelelse.

Havde I helst beholdt lederen i den stilling?

- Nej, det vil jeg ikke nødvendigvis sige, men jeg havde gerne set, at vi havde færdiggjort processen ordentligt, så vi kunne have taget en ordentlig vurdering, siger Susanne Ebdrup.

Lederen forlader stilling med ni måneders løn, heraf seks måneders opsigelsesvarsel og tre måneders kompensation.

- Er det kutyme, at man får en kontant kompensation, når man selv siger op. Ville en pædagog også få det?

- Det vil jeg ikke afvise, men erfaringsmæssigt er det mest i ledelseslaget. Men lederen af Børnehusene Ellebæk har ikke sagt op. Han har bedt om en fratrædelse, fordi han synes, det var for vanskeligt. Normalt ville vi sige: Okay, hvad kan vi gøre for at hjælpe dig med problemerne, men det har vi reelt ikke kunnet gøre i dette tilfælde. Her er tiden et moment, fordi vi har personale, forældre og børn. Og vi har vurderet, at det er den bedste løsning for Børnehusene Ellebæk og lederen, siger Susanne Ebdrup.

Burde I have reageret noget før, så problemerne ikke havde vokset sig så store?

- Det er jeg ikke færdig med at finde ud af, om jeg mener. Men jeg er enig med dig i, at det skal vi være nysgerrige på nu, siger direktøren for Børn og Unge, Susanne Ebdrup.

0/0

Tophistorier

Annonce
Holstebro For abonnenter

50 år siden: Månelandingen ryddede forsiden 9 dage i træk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lånere får kortere tid til at læse

Tophistorier

Indland For abonnenter

16-årige Gitte blev myrdet for 40 år siden: Morderen er aldrig fundet

Struer For abonnenter

Efter et år og ni måneder - nu går vores datter igen i skole

Livsstil For abonnenter

Forfatter og journalist Lone Theils: Jeg ser verden som et fantastisk sted, der skal opdages

Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Holstebro

Politikers søn fik dramatisk start: Rutinetjek endte i akut kejsersnit, elektrochok og tarmoperation

Annonce