Debat

Opbakning til Anders G. Jacobsen: - Klø du bare på

- Alene din energi og vedholdenhed burde du have kredit for, skriver Hans Kristian Didriksen om Anders G. Jacobsens borgerforslag. Foto: Johan Gadegaard

Hans Kristian Didriksen har skrevet følgende læserbrev om motorvejshullet ved Herning.

Debat: "Der er et hul midt i spanden, kære Lisbet, kære Lisbet"! - Sådan sang Dirch Passer i 1961. I dag kan vi synge, der et hul midt i Holstebro motorvejen!

Motorvejen blev ca. 900 mio. kr. billigere end beregnet og i følge den politiske aftale skulle 450 mio. kr. tilbageføres til vækstpuljen, men et tilsvarende beløb "stjal" regeringen og lagde i investerings kassen til andre anlæg i stedet for få motorvejshullet lukket.

Finans Kristian og Trafik Ole belærte os om, at sådanne løse penge ikke bare kunne gå fornuftens vej, men skulle i den store, store samfundskasse! De regeringsrelaterede folketingsmedlemmer valgt i vores område råbte ikke særlig højt og venstres vejmand Pihl Lorentsen øjnede sikkert, at muligheden for at få hans valgønske opfyldt, rykkede et stort skridt nærmere! En hærvejs motorvej fra Viborg mod syd!

Den lokale motorvejs gruppe kæmper en brav kamp, for at få "hullet" repareret. Respekt for det, men hvad der end bliver sagt til gruppen på borgen, så tror jeg helt ærligt, at det har lange udsigter, inden pengene vender tilbage og vil indgå som en del af statens anlægsramme. Mit gæt vil være 7 - 9 år, i bedste fald.

Nu har Holstebro kredsens folketingskandidat for Venstre Anders G. taget et initiativ og vil forsøge at få skaffet 50.000 underskrifter for at få "hullet" til behandling i Folketinget som et borgerforslag.

Men Anders, sådan opfører man sig ikke, siger Kloge Åge og Mr. Bezzerwizzer personificeret ved Dagbladets chefredaktør og folketingsmedlem Thomas Danielsen. Det er slet ikke sådan en sag, at et borgerforslag er til for. Men heldigvis findes der venstre mænd, der tør tale venstre toppen imod og gå nødens vej, når de indspiste i folketingsgruppen ikke magter at skaffe midlerne.

Så Anders klø du bare på, alene din energi og vedholdenhed burde du have kredit for. Og så ligger der snart et valg og venter lige om hjørnet. Hvem ved om Holstebro kredsen for Venstre igen bliver repræsenteret på borgen med nogle rene og højlydte trut i trompeten!

Indtil da vil jeg blot minde om, at Dirch Passer fik aldrig stoppet hullet i spanden!

0/0
Annonce
Læserbrev

Uddannelse. Vi skal ikke spare 121 millioner kroner på ungdomsuddannelserne i Nordvestjylland

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Læserbrev

Klima. Der skal en holdningsændring til

Debat: "Mine børn og børnebørn fortjener en bæredygtig fremtid" Og hvordan får de så det? Ét er sikkert, vi har alle et ansvar, og ikke mindst kræver det en holdningsændring til, hvordan vi behandler miljøet. Når man når en moden alder, og er blevet far til nu voksne børn og også blevet morfar, så har man jo set hvordan verden forandrer sig, og med hensyn til miljøet, desvære ikke til det bedre. Tingene har helt sikkert ændret sig, i min barndom fik man, for eksempel mælk i flasker, som kunne genbruges, og det var ikke noget særsyn at få vare i trækasser. Historien om den døde hval med 40 kilo plastik i maven, og de mange tons affald der bliver samlet i naturen, er jo stof til eftertanke, og hverken verdenshavene eller naturen er jo en kæmpe skraldespand. Når man er morgenmeneske, er det jo ikke noget særsyn at se kommunens folk i gang med at fjerne cigaretskodder, pizzabakker, Mcdonalds-emballage, og det desvære ikke skraldespandene, der bare skal tømmes. Plastik er helt klar en af de helt store syndere, og her er man jo også igang med det store seje træk med genbrug. Tror dog på at, vi i fremtiden skal sortere og genbruge endnu mere, både privat og hos virksomhederne. Et er sikkert, der skal tænkes tanker vedrørende vores fremtidige måde at behandle vores verden på, og hvilken verden vi vil efterlade til vores børn og børnebørn.

Læserbrev

Spørgsmål til EU. Svarene blafrer i vinden...

Læserbrev

Valg. Facebook-censur er et demokratisk problem

Læserbrev

Valg. Kære forældre – Husk børnene, når I sætter krydset

Annonce