Annonce
Debat

Opbakning til Anders G. Jacobsen: - Klø du bare på

- Alene din energi og vedholdenhed burde du have kredit for, skriver Hans Kristian Didriksen om Anders G. Jacobsens borgerforslag. Foto: Johan Gadegaard

Hans Kristian Didriksen har skrevet følgende læserbrev om motorvejshullet ved Herning.

Debat: "Der er et hul midt i spanden, kære Lisbet, kære Lisbet"! - Sådan sang Dirch Passer i 1961. I dag kan vi synge, der et hul midt i Holstebro motorvejen!

Motorvejen blev ca. 900 mio. kr. billigere end beregnet og i følge den politiske aftale skulle 450 mio. kr. tilbageføres til vækstpuljen, men et tilsvarende beløb "stjal" regeringen og lagde i investerings kassen til andre anlæg i stedet for få motorvejshullet lukket.

Finans Kristian og Trafik Ole belærte os om, at sådanne løse penge ikke bare kunne gå fornuftens vej, men skulle i den store, store samfundskasse! De regeringsrelaterede folketingsmedlemmer valgt i vores område råbte ikke særlig højt og venstres vejmand Pihl Lorentsen øjnede sikkert, at muligheden for at få hans valgønske opfyldt, rykkede et stort skridt nærmere! En hærvejs motorvej fra Viborg mod syd!

Den lokale motorvejs gruppe kæmper en brav kamp, for at få "hullet" repareret. Respekt for det, men hvad der end bliver sagt til gruppen på borgen, så tror jeg helt ærligt, at det har lange udsigter, inden pengene vender tilbage og vil indgå som en del af statens anlægsramme. Mit gæt vil være 7 - 9 år, i bedste fald.

Nu har Holstebro kredsens folketingskandidat for Venstre Anders G. taget et initiativ og vil forsøge at få skaffet 50.000 underskrifter for at få "hullet" til behandling i Folketinget som et borgerforslag.

Men Anders, sådan opfører man sig ikke, siger Kloge Åge og Mr. Bezzerwizzer personificeret ved Dagbladets chefredaktør og folketingsmedlem Thomas Danielsen. Det er slet ikke sådan en sag, at et borgerforslag er til for. Men heldigvis findes der venstre mænd, der tør tale venstre toppen imod og gå nødens vej, når de indspiste i folketingsgruppen ikke magter at skaffe midlerne.

Så Anders klø du bare på, alene din energi og vedholdenhed burde du have kredit for. Og så ligger der snart et valg og venter lige om hjørnet. Hvem ved om Holstebro kredsen for Venstre igen bliver repræsenteret på borgen med nogle rene og højlydte trut i trompeten!

Indtil da vil jeg blot minde om, at Dirch Passer fik aldrig stoppet hullet i spanden!

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.

112

21-årig måtte ikke køre bil

Annonce