Annonce
Lemvig

OPDATERET: Ulv jagtede kronvildt ved Klosterhede Plantage

Arkivfoto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix

En ulv er blevet observeret ved Klosterhede Plantage i Lemvig. Ulven er blevet fanget i en mindre fotoserie, som foreningen har set - og de har tidligere selv fundet det, de mener er DNA-dokumentation på ulven i området.

Lemvig: I løbet af søndag morgen er der blevet set en ulv ved Klosterhede Plantage ved Lemvig. Det skriver Ulvetracking Danmark på deres Facebook-side.

Ulven er set, imens den angiveligt har jagtet to stykker kronvildt. Der er blevet taget et billede af ulven, som foreningen har set og er bekendte med.

Det er en lokal kronvildts-fotograf, der har taget en mindre fotoserie af dyret, imens det kommer tættere og tættere på, forklarer Paw Sahl Rasmussen, medstifter af Ulvetracking Danmark.

- Han er ude tidligt i morges, imens det er mørkt, hvor han sidder på et åbent område og fotograferer kronvildt. Da det begynder at lysne, ser han to stykker kronvildt, der har fart på og følger dem med sin linse. Han tænker, at de nok er blevet skræmt af mennesker, indtil de begynder at sætte farten endnu mere op. Og så ser han ulven komme efter dem, fortæller Paw Sahl Rasmussen.

Ifølge ham ønsker fotografen ikke at offentliggøre billederne, da han ingen interesse har for ulve, men udelukkende interesserer sig for kronvildt.

- Men han ville gøre os bekendt med det, for han ved, at vi har nogle folk gående rundt heroppe med hunde, som har fundet DNA-dokumentation på, at der er ulve i området, siger medstifteren.

DNA-dokumentationen kommer ifølge Paw Sahl Rasmussen i form af det, som foreningen er overbevist om er ulvelorte, og som nu skal sendes til analyse.

- Vi har to specialtrænede hunde, som vi går rundt med. De er blevet trænet lige fra fødslen af til at stivne og stå fuldstændigt stille, når de finder tegn på ulv. Det har de gjort ved de her lorte, og bare det, at de gør det, er en rigtig god indikation på, at det faktisk stammer fra ulve. Men for lige at være 100 procent sikre skal det sendes til analyse, siger Paw Sahl Rasmussen.

Sidste gang en ulv blev observeret i Lemvig Kommune, var det ved Nørre Nissum i februar, hvor en kvinde spottede det, hun vurderede var ulve - først med det blotte øje, og så med en kikkert.

Annonce
Lemvig

Tag kandidattesten her

Kultur For abonnenter

Museet kan godt blive hvor det: Bjergbanen skal køre gennem den nye museums-bygning

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik her

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Orla Østerby er væk - men det tyder alligevel godt for de konservative

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Lemvig

Analyse: Socialdemokraterne mangler stemmeslugerne, og hvem er det så, der skal tage pladserne i byrådet

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Lemvig

Nu har kunderne noget at snakke om i dag: Købmandens vælgermøde blev en succes

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Lemvig

Hvordan kan det lade sig gøre, at Venstre fik klart flertal i byrådet, når partiet fik under halvdelen af stemmerne

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Lemvig

Nu stiger smitten i Lemvig Kommune - syv tilfælde samme dag

Lemvig For abonnenter

Beboer på Borumvej vil have cykelstien flyttet tilbage: Der er flere fordele ved cykelsti på nordsiden ad Fabjergvej

Lemvig

Ny kandidat: Det er aldrig godt, der er et parti med suverænt flertal

Annonce