Annonce
Lemvig

OPDATERET: Ulv jagtede kronvildt ved Klosterhede Plantage

Arkivfoto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix

En ulv er blevet observeret ved Klosterhede Plantage i Lemvig. Ulven er blevet fanget i en mindre fotoserie, som foreningen har set - og de har tidligere selv fundet det, de mener er DNA-dokumentation på ulven i området.

Lemvig: I løbet af søndag morgen er der blevet set en ulv ved Klosterhede Plantage ved Lemvig. Det skriver Ulvetracking Danmark på deres Facebook-side.

Ulven er set, imens den angiveligt har jagtet to stykker kronvildt. Der er blevet taget et billede af ulven, som foreningen har set og er bekendte med.

Det er en lokal kronvildts-fotograf, der har taget en mindre fotoserie af dyret, imens det kommer tættere og tættere på, forklarer Paw Sahl Rasmussen, medstifter af Ulvetracking Danmark.

- Han er ude tidligt i morges, imens det er mørkt, hvor han sidder på et åbent område og fotograferer kronvildt. Da det begynder at lysne, ser han to stykker kronvildt, der har fart på og følger dem med sin linse. Han tænker, at de nok er blevet skræmt af mennesker, indtil de begynder at sætte farten endnu mere op. Og så ser han ulven komme efter dem, fortæller Paw Sahl Rasmussen.

Ifølge ham ønsker fotografen ikke at offentliggøre billederne, da han ingen interesse har for ulve, men udelukkende interesserer sig for kronvildt.

- Men han ville gøre os bekendt med det, for han ved, at vi har nogle folk gående rundt heroppe med hunde, som har fundet DNA-dokumentation på, at der er ulve i området, siger medstifteren.

DNA-dokumentationen kommer ifølge Paw Sahl Rasmussen i form af det, som foreningen er overbevist om er ulvelorte, og som nu skal sendes til analyse.

- Vi har to specialtrænede hunde, som vi går rundt med. De er blevet trænet lige fra fødslen af til at stivne og stå fuldstændigt stille, når de finder tegn på ulv. Det har de gjort ved de her lorte, og bare det, at de gør det, er en rigtig god indikation på, at det faktisk stammer fra ulve. Men for lige at være 100 procent sikre skal det sendes til analyse, siger Paw Sahl Rasmussen.

Sidste gang en ulv blev observeret i Lemvig Kommune, var det ved Nørre Nissum i februar, hvor en kvinde spottede det, hun vurderede var ulve - først med det blotte øje, og så med en kikkert.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Skal vi bringe billedet af en butikstyv for at hjælpe politiet?

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Lemvig

Soldater og beredskabsfolk skal coronateste i det midtjyske

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Lemvig For abonnenter

Dejligt med stigende oksekødspriser, men jeg har dem også, fordi jeg kan lide at se på græssende kreaturer

Debat

Mit møde med den smilende københavner

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Lemvig

Pandemien gjorde bus-forsøg til en fiasko

Vestjylland For abonnenter

Du vender dig og ser efter dem på gaden, og du spørger ind til lige præcis, hvor høje de er: Kom med på den anden side, og hør historierne fra dem med lidt længere lemmer end andre

Lemvig

Der mangler personale: Kommunen beder de pårørende om hjælp til at give de ældre en god jul

Annonce