Annonce
Lemvig

OPDATERET: Ulv jagtede kronvildt ved Klosterhede Plantage

Arkivfoto: Morten Juhl/Ritzau Scanpix

En ulv er blevet observeret ved Klosterhede Plantage i Lemvig. Ulven er blevet fanget i en mindre fotoserie, som foreningen har set - og de har tidligere selv fundet det, de mener er DNA-dokumentation på ulven i området.

Annonce

Lemvig: I løbet af søndag morgen er der blevet set en ulv ved Klosterhede Plantage ved Lemvig. Det skriver Ulvetracking Danmark på deres Facebook-side.

Ulven er set, imens den angiveligt har jagtet to stykker kronvildt. Der er blevet taget et billede af ulven, som foreningen har set og er bekendte med.

Det er en lokal kronvildts-fotograf, der har taget en mindre fotoserie af dyret, imens det kommer tættere og tættere på, forklarer Paw Sahl Rasmussen, medstifter af Ulvetracking Danmark.

- Han er ude tidligt i morges, imens det er mørkt, hvor han sidder på et åbent område og fotograferer kronvildt. Da det begynder at lysne, ser han to stykker kronvildt, der har fart på og følger dem med sin linse. Han tænker, at de nok er blevet skræmt af mennesker, indtil de begynder at sætte farten endnu mere op. Og så ser han ulven komme efter dem, fortæller Paw Sahl Rasmussen.

Ifølge ham ønsker fotografen ikke at offentliggøre billederne, da han ingen interesse har for ulve, men udelukkende interesserer sig for kronvildt.

- Men han ville gøre os bekendt med det, for han ved, at vi har nogle folk gående rundt heroppe med hunde, som har fundet DNA-dokumentation på, at der er ulve i området, siger medstifteren.

DNA-dokumentationen kommer ifølge Paw Sahl Rasmussen i form af det, som foreningen er overbevist om er ulvelorte, og som nu skal sendes til analyse.

- Vi har to specialtrænede hunde, som vi går rundt med. De er blevet trænet lige fra fødslen af til at stivne og stå fuldstændigt stille, når de finder tegn på ulv. Det har de gjort ved de her lorte, og bare det, at de gør det, er en rigtig god indikation på, at det faktisk stammer fra ulve. Men for lige at være 100 procent sikre skal det sendes til analyse, siger Paw Sahl Rasmussen.

Sidste gang en ulv blev observeret i Lemvig Kommune, var det ved Nørre Nissum i februar, hvor en kvinde spottede det, hun vurderede var ulve - først med det blotte øje, og så med en kikkert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Debat

Debat: Udbetal hjælpepakkerne nu!

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce