Annonce
Holstebro

Opfandt eget pantsystem: En måned senere har 20 afleveret deres poser retur

Pantsystemet er en række klistermærker, som indehaveren har sat på de katte- og hundefoderposer, der koster over 299 kroner. Ideen er, at kunderne når de returnerer disse poser kan få ti kroner tilbage for posen - uanset om poserne er af plastic eller papir. Arkivfoto: Jan Briks

Allan Stadsbjerg, indehaver af Hegn & Grovvarer i Skave er gået ind i kampen for miljøet og har lavet sit eget pantsystem for at hjælpe kunderne med at komme af med plasticaffald fra foderposer. En måned senere lever optimismen i bedste velgåe

Annonce

Skave: Det var hans datters stærke holdninger til miljøet, der for en måned siden satte tankerne i gang hos Allan Stadsbjerg, der har Hegn & Grovvarer i Skave. Derfor oprettede han sit eget pantsystem, så de kunder, der købte de dyrere, større hunde- og kattefoderposer, kunne få ti kroner tilbage for hver pose, de afleverede til butikken igen. Selve panten er klistermærker, der sættes på foderposerne.

Og en måned senere er Allan Stadsbjerg godt tilfreds. For selvom det tager en til to måneder for køberes hunde at komme til bunds i en pose, så er der allerede nu blevet givet 200 kroner tilbage til kunderne.

- Det er kommet 20 sække ind - det meste er plastic, og vi har fået ret positiv respons fra mange af kunderne på, at vi gør det her, siger indehaveren af butikken, der forventer, at det først for alvor tager rigtig fat om en tre måneders tid.

- Men vi er kommet rigtig godt fra start, så der er stor optimisme, siger han.

Endnu er han dog ikke kommet videre med præcist hvad, der skal ske med det plasticaffald, der nu står i forretningens lagerhal.

- Men vi har haft et par stykker, der har henvendt sig - det er fabrikker, der laver plasticpressere til sortering. Men sådan en maskine koster 40-50.000 kroner - så det er ikke noget, vi investerer i lige med det samme, men måske kan der laves en leasing-aftale, siger indehaveren, der ikke har travlt med at finde en "hurtig løsning".

- Nej, vi gemmer det til, vi har fundet den rigtige måde at komme af med det på, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Forsøgte at bryde døre op

Annonce