Annonce
Struer

Opfordrer til test: Lokalt smittetal stiger

I lyset af et stigende smittetal den seneste uge i Struer, opfordrer formanden for kommunens coronaudvalg. kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller til, at borgerne lader sig teste. Foto: Steffan Skov
Kommunen har den seneste uge registreret daglige tal for nye smittede som ikke set siden midten af januar - særligt i et sogn er der smitte.

Struer: Den seneste uge har det daglige tal for nye smittede i Struer Kommune været på et niveau, der ikke er set siden januar.

Det betyder, at mellem tre og fire borgere hver dag er blevet testet positive for covid-19, og den seneste uge er der samlet set konstateret 22 nye smittede i kommunen.

Det er endnu et godt stykke vej til grænsen for, hvornår et sogn eller hele kommunen skal lukke ned. Men udviklingen er ikke til at tage fejl af, siger formanden for kommunens coronaudvalg, kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller.

Annonce

- Tallet er lige højt nok. Jeg er ikke til løftede pegefingre eller advarsler. Men jeg vil kalde udviklingen den seneste uge for årsag til en begyndende bekymring, siger formanden.

- Bliv testet

Når han dykker ned i tallene, så er det i øjeblikket smittetallet i Gimsing Sogn, der springer i øjnene.

- Smitten rammer overvejende hos den yngre del af befolkningen, og en enkelt familie er også blevet smittet, siger Jesper Thyrring Møller. Hans begyndede bekymring knytter sig især til det faktum, at selv forholdsvis få smittede kan blive til mange på meget kort tid.

- Erfaringen med covid-19  viser, at selv efter en stabil periode skal der ikke meget til før smitten eksploderer og stiger eksponentielt. Det skal vi undgå. I første omgang er opfordringen da også at borgerne lader sig teste.

- Vi har et fortrinligt system af testcentre i kommunen, og samtidig hjælpes vi af, at der i vidt omfang er krav om coronapas for at kunne besøge restauranter, kultur og idræt. Jeg kan kun opfordre til, at borgerne bruger mulighederne for at blive testet, siger Jesper Thyrring Møller.

Annonce

Kan være tilfældigt

Hvis man skulle blive testet positiv, så er det ligeledes vigtigt, at man overholder krav og regler i forbindelse med karantæne.


Tallet er lige højt nok. Jeg er ikke til løftede pegefingre eller advarsler. Men jeg vil kalde udviklingen den seneste uge for årsag til en begyndende bekymring.

Jesper Thyrring Møller, formand for coronaudvalget, Struer Kommune


At smittetrykket nu stiger i Struer Kommune kan bero på uheldige tilfældigheder, medgiver Jesper Thyrring Møller.

Eksperter er således enige om, at forår og sommer, normalt da, reducerer mulighederne for smitte.

- Det her viser, at smitten er i samfundet, og at den pludselig kan dukke op igen, siger Jesper Thyrring Møller.

https://modules.wearehearken.eu/dagbladet-holstebro-struer/embed/6827.js
Annonce
Lemvig For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce