Annonce
Holstebro

Opfordring fra SF-politiker: Tag time-out i aflivning af mink

Karsten Filsø (SF) opfordrer myndighederne til en time-out, før man fortsætte med nedslagtning af mink på farme, som ikke er ramt af smitte. Det bør gentænkes - eller forklares bedre. Og der er også mange penge at spare i erstatning, hvis man venter en måned, hvor mink alligevel skal pelses. Foto: Morten Stricker
Karsten Filsø (SF), formand for natur- og miljøudvalget i Holstebro Kommune, opfordrer myndighederne til en time-out, hvor man genovervejer nedslagtning på farme med raske mink.
Annonce

HOLSTEBRO: Der er stor undren over den nedslagtning af raske mink, som nu spreder sig i landet i forbindelse med, at flere minkfarme bliver ramt af smitte.

- Nu bør myndighederne tage en time-out og sikre sig, at det er det rigtige man gør - både af hensyn til dyr og mennesker, når man nedslagter alle mink inden for 7,8 kilometer fra en coronaramt farm, lyder opfordringen fra Karsten Filsø (SF), der er formand for natur- og miljøudvalget i Holstebro Kommune.

- Det står meget uklart, hvorfor grænsen er 7,8 kilometer. Hvorfor ikke fem kilometer eller 12 kilometer. Og hvorfor skal også sunde og raske mink slås ned? Det står meget uklart for de minkavlere, som jeg snakker med, og minkavlerne er voldsomt frustrerede, siger Karsten Filsø, som understreger, at han ikke er ekspert.

Han forstår dog ikke, at man slår mink ned inden for så stor en radius.

- Men det kunne være oplagt i stedet at have skærpet opmærksomhed på farme, der ligger inden for en bestemt afstand fra en smittet farm, siger Karsten Filsø.

Med 112 minkfarme er Holstebro den kommune i landet med fleste minkfarme. Næstflest har Ringkøbing-Skjern med 98 minkfarme.

Annonce

Dyrt for samfundet

Samtidig påpeger han, at den nuværende tilgang med nedslagtning af så mange mink bliver rigtig dyrt for samfundet i erstatninger.

- Hvis man blot venter en måned, er det pelsningstid, og så kan skindene bruges. Med den nuværende tilgang bruger man utroligt mange penge på kompensation. Det er også en grund til at genoverveje det, som man gør, siger Karsten Filsø.

Han har det indtryk, at myndighederne er gået i panik, efter smitten spredte sig fra farm til farm i Nordjylland - uden at der blev fundet en forklaring.

- Men det er svært at forstå de store kovendinger i myndighedernes tilgang, så enten bør man gøre det anderledes - eller også må man forklare sig bedre, siger Filsø

Siden juli har coronasmitten spredt sig i Nordjylland. Men i sidste uge ramte den også Bording i Ikast-Brande Kommune. Siden også i Herning Kommune - og ved Ølstrup i Ringkøbing-Skjern Kommune. Endnu er de 112 farme i Holstebro dog sluppet.


Hvis man blot venter en måned, er det pelsningstid, og så kan skindene bruges. Med den nuværende tilgang bruger man utroligt mange penge på kompensation.

Karsten Filsø
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce