Annonce
Fodbold

Oprykkerne fra Lemvig holdt nullet for fjerde gang i træk

Femte sejr i træk og fjerde gang Lemvig GF holdt modstanderne fra fadet. Oprykkerne har fået en forrygende start på sæsonen. Arkivfoto: Morten Stricker
Det er tre uger siden, at en modstander i serie 2 senest har scoret imod Lemvig GF. Træner Keld Østergaard jubler i den forbindelse over den spillerudvikling og træningskultur, han oplever i sin hjemby.

Lemvig: Efter en sæson i serie 3, hvor Lemvig GF blot lukkede ti mål ind i 14 kampe, stødte mandskabet på sit første nederlag i knap ti måneder i sæsonpremieren mod Højslev Station IF.

Siden da har Keld Østergaards tropper steppet op og vundet fem kampe på stribe.

Lørdag blev det til en stensikker sejr på 3-0 over Roslev IK, og dermed har lemvigerne ikke lukket mål ind siden den 18. august.

- Det er næsten det bedste af det hele. Det er dejligt, at vi formår at holde nullet flere gange i træk, fortæller cheftræner Keld Østergaard.

Annonce

Kampen i tal

Roslev IK - Lemvig GF 0-3 (0-1)

Fodbold, serie 2

Mål: 0-1 Malthe Krarup Andersen, straffespark (32.), 0-2 Rasmus Mikkelsen (65.), 0-3 Jakob Kamstrup (85.).

Talenterne udklækkes

Der er masser af glæde at spore i den 47-årige træners stemme. Han er nemlig i øjeblikket vidne til imponerende udviklinger blandt flere af klubbens førsteholdsspillere.

Unge Peter Hedegaard Nielsen har i den grad grebet chancen, efter at han er rykket fra sin plads på backen og ind i midterforsvaret.

- Peter gør det simpelthen formidabelt for tiden. Også Jonas Kruse er inde i en kanon udvikling, og han viser gang på gang, at han er ekstrem løbestærk, lyder det fra Keld Østergaard, som i 14 år har trænet fodboldelever på Lyngs Idrætsefterskole.

Naturligvis får målmanden, Jeppe Berthelsen, også ros fra træneren, idet han har holdt buret rent for Lemvig GF i de seneste 360 minutters fodbold, mandskabet har spillet.

Han er den første, træneren nævner, da avisen spørger om opskriften til clean sheets kamp efter kamp.

- Jeg har bare en rigtig god målmand og et hold, der efter at have holdt nullet et par gange, har sat en stor værdi i at holde modstanderne fra at score, fortæller træneren.

Offensivt drager Lemvig GF fordel af målfarlige Rasmus Mikkelsen. Seks kampe er spillet, og han har allerede scoret syv mål.

Over 40 til træning

De mange positive historier om unges talentudvikling i Lemvig skyldes en kultur, hvor træningen prioriteres af spillerne, mener Keld Østergaard.

- I stedet for at leve på at kunne hente en eller to spændende spillere i området har vi haft fokus på at få skabt en base i form af en kultur, hvor folk møder op til træning for at blive bedre. Hver gang har jeg over 40 spillere til træning, så den base mener jeg, vi er ved at have skabt, siger træneren.

Selvom det lige nu går forrygende for LGF-spillerne i serie 2, er der dog stadig plads til at forbedring. Derfor er træningerne drønvigtige.

- Jeg vil gerne have, at vi spiller i et højere tempo, når vi er i boldbesiddelse. Samtidig skal vi også blive bedre til at lægge flade pasninger på den centrale del af banen, fortæller han.

Andre lokale resultater fra weekenden

Herrer, jyllandsserien

Holstebro B - Randers Freja 4-0

Mål: 1-0 Anders Miguel Santos Iversen (28.), 2-0 Anders Miguel Santos Iversen (79.), 3-0 Patrick Damkjær (81.), 4-0 Marc Nørby (86.).

Herrer, serie 2

Hurup IF - SHN/Ulfborg 6-0

Mål: 1-0 Andreas Boye Hunskjær (1.), 2-0 Andreas Boye Hunskjær (8.), 3-0 Andreas Boye Hunskjær, straffespark (21.), 4-0 Selvmål (55.), 5-0 Jonas Bojesen (56.), 6-0 Alexander Søgaard (69.).

Nordvestmors BK - Vinderup IK 6-3

Mål: 1-0 Christian Farsinsen (1.), 2-0 Mads Vester Nielsen (4.), 3-0 Christian Farsinsen (6.), 3-1 Kevin Feliciano Nielsen (7.), 4-1 Jesper Jensen (27.), 5-1 Jesper Jensen (59.), 6-1 Christian Farsinsen (59.), 6-2 Dan Stisen (76.), 6-3 Kevin Feliciano Nielsen, straffespark (90.).

Kvinder, jyllandsserie

Mejrup GU - Christiansbjerg IF 1-2

Målscorer fra Mejrup: Malene Nielsen.

Begge ben på jorden

Midt i succesen er det dog vigtigt ikke at tro, at træerne vokser ind i himlen. Dét er tydeligt at fornemme på Keld Østergaard, som først og fremmest gerne vil sikre, at klubbens førstehold sikrer sig en plads i rækken.

En førsteplads efter seks kampe fører ikke umiddelbart til en forventning om en ny oprykning.

- Det kan hurtigt ændre sig i puljen. Større afstand har vi heller ikke lagt til klubberne under os. Et hold som Vinderup skal bare vinde et par kampe i træk, og så kan det allerede se anderledes ud, siger cheftræneren.

Lemvig GF har to point ned til Nordvestmors BK på andenpladsen.

Cheftræneren, Keld Østergaard, erfarer med glæde, at Lemvig GF har fået skabt en rigtig god træningskultur. Over 40 spillere møder hver gang op til træning. Arkivfoto: Allan Damgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fiskere fejrer jubilæum

112

Fællesskur i flammer lørdag morgen

Annonce