Annonce
Struer

Opsang til avisen: - Stop al den pensionist-fokus

Tidligere højskoleforstander Birgitte Hansen giver sit bud på, hvad der skal være i det lokale dagblad. Foto: Morten Stricker
Tidligere højskoleforstander Birgitte Hansen har en meget klar holdning til, hvad hun vil læse i avisen. Det forfattede hun i en mail til os, og vi tog derfor ud for at høre mere
Annonce

Struer: Birgitte Hansen er trods sine 70 år stadig erhvervsaktiv. Hun holder foredrag efter i mange år at have været højskoleforstander. Det foredrag, der er mest bud efter, er "Fra Grundtvig til Kim Larsen".

- Jeg fortæller om sangene og især om de historiske begivenheder, som er anledning til dem. Der er meget danmarkshistorie i det, og det, synes jeg, er så spændende, forklarer kvinden, der normalt ville korse sig over retningen, artiklen her er ved at tage.

Det er i hvert fald, hvad Birgitte Hansen i sidste uge gav udtryk for i en mail sendt til avisen her.

- Det er rigtig vigtigt, at vi har et dagblad, som dækker vores område. Tak for det!, begynder hun og kommer så ret hurtigt derefter til sagens kerne, som hun ser den:

- Mit egentlige ærinde er at efterlyse indhold, som IKKE er pensionist-relateret. Ser man på avisens indhold, er både billeder og indhold præget af pensionist-stof. Jeg synes, I svigter tilflyttere, erhvervsaktive, idérige læsere...

Birgitte Hansen har siden forklaret, at opråbet, som hun selv kalder det, går på avisens sider om Struer.

Jeg har nogle venner i København, som ikke fatter, jeg kan være her. De synes, det er røven af 4. division, så vi skal have tegnet et billede af provinsen som et sted, hvor der faktisk foregår noget, og det er os, der bor her, som kan fortælle, at vi lever et godt liv og har det hele.

Birgitte Hansen, 70 år, Struer

Annonce

Talt ned til

I mailen specificerer Birgitte Hansen, at dem, hun mener svigtes, er mellemgruppen, "som skal udvikle samfundet, sætte nogle børn i verden, etablere nye virksomheder, købe boliger, handle i byens butikker o.s.v."

- Jeg er meget optaget af det her med provinsen kontra hovedstaden. Jeg synes, vi bliver overset eller næsten talt ned til i provinsen, siger Birgitte Hansen, som bor i Struer, men også har en lejlighed i København.

- Jeg læser Politiken, Berlingeren og Jyllands-Posten på nettet, og jeg læser også jeres avis. De store aviser er meget københavnerfikserede, og det, synes jeg selvfølgelig, er lidt irriterende og provokerende. Derfor vil jeg også gerne læse min egen avis.

Og det er så her, problemet ifølge Birgitte Hansen opstår, for:

- Den er alt for præget af pensionister og stillestående ting. Det, der skal til, for at Struer - som, jeg synes, er en fantastisk by med mange muligheder og et kæmpestort potentiale - bliver talt op, er, at man henvender sig til nogle mennesker med noget fremdrift i.

Annonce

Elskede det

Birgitte Hansen kom selv til Struer i 2005, hvor hun efter 15 år som forstander på Skælskør Folkehøjskole havde behov for at prøve noget nyt.

- Det er vanvittig opslidende, så jeg trængte til at få begyndt på en frisk, og det var så mit kæmpe held, at jeg stødte ind i Else Marie (Markvorsen, forstander på det, der i dag hedder Struer Fri Fagskole, red.).

Birgitte Hansen kom til det, der dengang hed StruerSkolen, hvor hun var med til at lave et nyt kursuscenter for voksne. Det, der i dag er blevet til Struer Højskole.

Oprindelig kommer hun fra Silkeborgkanten, hvor hun voksede op på et landbrug og hurtig fik lært at spille klaver.

Hun fik smag for højskolelivet via weekendarbejde og feriejob på Viborg Gymnastikhøjskole og fik en stilling på Grundtvigs Højskole i Hillerød.

- Jeg elskede det højskoleliv og har været nogle steder som lærer, inden jeg blev forstander i 1990.

Annonce

En sårbar størrelse

I anden del sin opråbs-mail til os skriver Birgitte Hansen, at "Struer er en del af udkantsdanmark, og udkantsdanmark er en sårbar størrelse".

- Vi har hverken de landsdækkende mediers eller landspolitikernes opmærksomhed. Det skærper kravene til os i retning af synlighed, idérigdom, iværksætteri og medleven i den offentlige debat, så vi ikke ustandselig skal høre på københavner-eliten!, skriver hun og gentager sit mantra:

- Stop al den pensionist-fokus. Støt alle de gode, energiske erhvervsfolk, politikere, undervisere og meningsdannere, som bor lige midt i vores område.

Spørger man nærmere ind til, hvor Birgitte Hansen egentlig gerne vil hen, svarer hun ad skolevejen.

- Vi har i Struer nogle rigtig gode skoler. Der er Limfjordsskolen, og der er den fantastiske Parkskolen, men vi hører aldrig om den, siger hun:

- Vi har gymnasiet, der er en fantastisk virksomhed, som har lavet en kostskole og en international linje. Det er fantastisk i sådan en lille by, så det er ikke en pensionist-by.

Annonce

Det blomstrer jo

Struer er en by, der har rigtig meget at byde på for mennesker i den erhvervsaktive alder, som vil noget.

Det er sådan set "bare" den historie, Birgitte Hansen gerne vil have fortalt noget mere.

- Det er ikke, fordi jeg vil skælde ud, men jeg synes, man skal være meget mere opsøgende over for de ting, der appellerer til mennesker i en bredere aldersgruppe, siger hun:

- Jeg ved godt, at aviser hovedsageligt læses af et modent publikum, men det kan jo godt være, at dem i mellemalderen også kigger ind på jeres netavis. Derfor er det rigtigt vigtigt, at man giver det indtryk, at det er en aktiv by med gode skoler og et kulturliv, der blomstrer.

Avisen er, som Birgitte Hansen ser det, nødt til også at tænke i, hvordan vi får noget positivt til at ske.

- Jeg har nogle venner i København, som ikke fatter, jeg kan være her. De synes, det er røven af 4. division, så vi skal have tegnet et billede af provinsen som et sted, hvor der faktisk foregår noget, og det er os, der bor her, som kan fortælle, at vi lever et godt liv og har det hele.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Lemvig Havn er byens fristed

Lemvig

Solen blev sunget ned på Havnen

Annonce