Annonce
Rejser

Opskrift fra Marus Chocolatier: Julechokoladeplader med karamelliseret mandel, kandiseret appelsinskal og julekrydderier

Chokoladeplader fra Marus Chocolatier. PR-foto: Maria Martynova
Prøv opskriften på julechokoladeplader med karamelliseret mandel, kandiseret appelsinskal og julekrydderier fra Marus Chocolatier.

Opskriften giver tre chokoladeplader på 100 gram hver.

Udstyr: termometer, mikrobølgeovn og plasticskål, der kan tåle at gå i mikrobølgeovnen. Eventuelt forme til chokoladepladerne.

Ingredienser

Til chokoladepladerne:

300 g chokoladeknapper - mælkechokolade eller karamelliseret chokolade - for eksempel mærket Gold.

Kandiseret appelsinskal (fås i de fleste supermarkeder eller specialforretninger)

Karamelliserede mandler (se nedenunder)

Stødt kanel

Stødt kardemomme

Til karamelliserede mandler:

50 g mandler

20 g sukker

5 g vand

Annonce

Fremgangsmåde

Karamelliserede mandler: Rist mandlerne i ovnen ved 130 grader i 15 minutter. Tag dem ud af ovnen. Kom sukker og vand i en tykbundet pande og lad det smelte ved jævn varme, til massen bliver en lysebrun karamel. Undgå at røre rundt undervejs. Det kan dog være nødvendigt at røre forsigtigt rundt, hvis panden fordeler varmen ujævnt, og karamellen allerede begynder at blive mørk nogle steder, mens sukkeret ikke er smeltet andre steder.

Kom mandlerne i og rør straks rundt. Sukkeret vil straks begynde at klumpe om mandlerne - det skal man ikke lade sig skræmme af, så fortsæt blot med at røre rundt, indtil karamellen smelter igen og lægger sig som en lysebrun hinde over mandlerne. Pas på, at karamellen ikke branker undervejs. Tag mandlerne af panden, lige så snart de er dækket af karamellen, og lad dem køle af på et stykke bagepapir - spred dem ud i ét lag og skil dem gerne ad for at undgå klumper. Kom mandlerne i en lufttæt beholder, når de er kølet af.

Chokoladeplader: Først skal chokoladen tempereres. Denne proces er ikke nær så svær, som mange tror - til gengæld er det den, der giver chokoladen det flotte blanke look og det helt rigtige knæk. Sådan gør du:

Kom to tredjedele af chokoladeknapperne (200 g) i plasticskålen og giv dem 20 sekunder ved maksimal effekt i mikrobølgeovnen. Tag skålen ud, rør rundt, sæt den tilbage i ovnen og giv det 20 sekunder mere. Bliv ved, indtil chokoladen er smeltet. Tjek temperatur med termometeret. Hvis den er under 45 grader, skal du fortsætte med at give chokoladen 20 sekunder i ovnen ad gangen, indtil den rammer den rigtige temperatur. Når temperaturen er 45 grader, tilsættes den resterende tredjedel af chokoladeknapperne. Rør rundt, mens den sidste chokolade gradvis smelter. Hold øje med chokolademassens temperatur - når den er faldet til mellem 28 og 29 grader, er chokoladen tempereret og klar.

Tilsæt et par knivspidser kanel og et par knivspidser kardemomme til chokoladen, rør rundt og smag. Du bestemmer selv, hvor meget krydderismag du foretrækker - hvis du vil have mere, tilsætter du blot en knivspids ad gangen. Hæld chokoladen ned i formerne og skrab det overskydende chokolade af formene med en dejskraber. Hvis du ikke har chokoladeforme, kan du hælde chokoladen ud på bagepapir og sprede den lidt ud.

Når den er kølet af og størknet, knækker du blot chokoladen i store uregelmæssige stykker – så har du de flotteste chokoladebrud. Uanset fremgangsmåden fordeles de karamelliserede mandler og appelsinskallerne på chokoladen, lige efter den er kommet i formene/på bagepapiret, mens den stadig er flydende. Så er det blot at give chokoladen et par timer til at køle af og størkne og så ellers nyde dine hjemmelavede chokoladeplader. Men pas på - erfaringen viser, at julenissen ofte kommer og tager dem, især i store husstande.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Regionen skyder halv million i flere undersøgelser om kræft i Thyborøn og Harboøre

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 4148 personer er smittet -  12 er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Støtteperioden ophører men Tuskær fortsætter med strandrensning: Det giver god mening

Leder For abonnenter

Smil til de ansatte gennem mundbindet

Indland

Kør tidligt, kør forsigtigt eller hold bilen hjemme: Det bliver en rigtig, rigtig våd onsdag

Lemvig

Kommunen griber ind: Grund under sommerhus skal reetableres

For abonnenter

Kassetænkning holder hjemløse fanget i hjemløshed

Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Rejser For abonnenter

Holbæk: Træskibe, travetur og tyrkisk bad

Holstebro

De fik 'kun' bøder, men i dag anker corona-festdeltagere alligevel: - Bliver jeg dømt, betaler jeg

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Navne

Carlo Hald ny formand for Stiftsrådet

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

Hvem skal sikre mod forurening? Politikere vil køre retssag mod staten hvis anke ikke giver resultat

Annonce