Annonce
Lemvig

Optimisme efter velbesøgt borgermøde - tror på en anden løsning

Godt 200 borgere fyldte lokalet op på Nørre Nissum Skole, og det var ikke mindst de modne tilhørere, de rlytted etil plejehjemmets fremtid i Nørre Nissum. Foto: Morten Stricker
Social- og sundhedsudvalget vil beslutte på onsdag, om man fastholder beslutningen om plejehjemmet i Nørre Nissum - meget tyder på, de har lyttet til borgerne, og de finder en anden løsning

Nørre Nissum: Godt 200 engagerede borgere tog optimistiske hjem fra borgermødet på Nørre Nissum Skole med håbet om, at politikerne i Lemvig Byråd vil ændre beslutningen om, at øst-områdets plejehjem, Østerbo i Nørre Nissum, skal omdannes til et specialplejehjem uden plads til almindelige lokale plejehjemsbeboere.

De fik et løfte om, at social- og sundhedsudvalget vil tage beslutningen op på udvalgsmødet onsdag, og her er udvalget hjulpet på vej af, at økonomi- og erhvervsudvalget mandag accepterede, at der kan findes en anden løsning, og at de penge, der er sat af til omdannelsen af plejehjemmet i Nørre Nissum, og så vil fortsat være i budgettet til en anden løsning.

Og udvalgsformand Gunnar Lisby Kjær (V) skubbede til optimismen, da han i sin afslutning på mødet sagde, at der på mødet nok ville blive truffet en beslutning, som øst-området vil være tilfreds med.

- Jeg mener, at hele udvalget er enige om, at hver en sten skal vendes i denne sag, og jeg er overbevist om, vi i fællesskab finder frem til en god løsning, sagde han.

Forinden havde både han og andre udvalgsmedlemmer som Susanne Buch Nielsen (SF) og Lone Pilgaard Sørensen (S) lagt sig fladt ned og erkendt, at de i bestræbelserne på at finde den løsning, der var bedst for kommunen som helhed økonomisk og fagligt, havde overset det faktum, at man samtidig berøvede øst-området det lokale plejehjem. Og alle tre takkede de lokale borgere for at have åbnet deres øjne, så de blev klar over det, og alle erklærede sig villig til at erkende, hvis man havde taget en forkert beslutning, så ville man finde en anden. Alle beklagede også, at forslaget ikke var sendt i høring, så ingen vidste noget om det, før det var en del af budgetforliget.

Og det er så det, man skal afgøre på onsdag. Men uanset hvad man når frem til af løsningsforslag, kommer det ikke med på byrådsmødet i den kommende uge til endelige budget-afgørelse, da det er for sent. Til gengæld kommer det med, at økonomi- go erhvervsudvalget stiller frit, hvordan pengene skal bruges, hvis det ikke er den oprindelige løsning, der vælges. Og det er det så sandsynligvis ikke, hvis man konkludere ud fra borgermødet mandag aften.

Tilslutningen overvældede arrangørerne fra de tre lokale borgerforeninger og Vennekredsen.

- Men det tager vi som et tegn på, at det her optager mange, sagde formanden for Nørre Nissum Borgerforening, Ove Damgaard, da han indledte mødet.

På mødet kom en lang række indlæg, der fortalte politikerne, at det var en forkert beslutning, de havde gang i, og hvilken stor betydning, det har for et lokalområde, at der er et plejehjem. Politikerne kvitterede med at sige, at de havde ørerne åbne over for de argumenter, de havde hørt hele aftnen. Indlæg, du kan læse meget mere om i tirsdagens udgave af Folkebladet Lemvig

Ordstyrer Jørgen Nørby havde en let aften. På trods af mange følelsesladede indlæg holdt forsamlingen den sobre tone hele vejen igennem borgermødet. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjberg afhørt i godt seks timer: Jeg godkendte at ikke alle asylpar kunne adskilles

Annonce