Annonce
Lemvig

Orkesterefterskole til musikgudstjeneste

Nanna Else Johansen, fagot, Louise Bouquin ,klarinet, Klara Hougaard Jørgensen , fløjte, og Lise Holten Hansen, violin, medvirker i musikgudstjenesten. Pressefoto

Ramme: Onsdag aften deltager eleverne fra Orkesterefterskolen i Holstebro i en musikgudstjeneste i Ramme Kirke. Det sker i forbindelse med Kyndelmisse, der er en lysfest og fejringen af midvinter.

I gamle dage på dette tidspunkt gjorde bonden sit foder op, for at vide hvad der var tilbage til resten af vinteren. Lysfesten kommer fra den katolske tid, hvor nye lys blev indviet og taget i brug i kirken, og omkring dette var der en ceremoni, en messe i kirken I Ramme Kirke bliver lyset derfor tændt i en mørklagt kirke. Det gøres i musik, sang og enkelte tekstlæsninger. Desuden vil konfirmander tænde lys og bære dem ind i kirkenMidvinteren beskriver St. Steensen Blicher i digtet "Det er hvidt her ude", som også indgår i musikgudstjenesten. Fire elever fra orkesterefterskolen i Holstebro lever musikken. De udgør en kvartet bestående af tre træblæsere: fløjte, klarinet, fagot samt en violin. De fire elever spiller også soloværker akkompagneret af en professional pianist.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Lokalbaner ønsker flere penge

Annonce