Annonce
Leder

Orla Østerbys handling har også konsekvenser for borgerne i Vestjylland

Lokalredaktør Lars Kamstrup. Foto: Morten Stricker
Annonce

Så nåede krænkelsessagerne i Folketinget også til det vestjyske, da konservative Orla Østerby blev den seneste hovedperson, fordi han har krænket en partifælle.

I modsætning til, hvad der er foregået i andre partier, var der hurtig og klar konsekvens hos de konservative. Orla Østerby måtte undskylde, og han blev frataget alle sine ordførerposter. Dem havde han hele otte styk af, fordi der ikke er så mange medlemmer af den konservative folketingsgruppe, så der er noget at bestride for hvert enkelt medlem.

Hårdere kan et parti ikke straffe et folketingsmedlem, når man ikke vil smide medlemmet ud af partiet. Det vil de færreste partier, fordi det jo svækker antallet af mandater. Men uden ordførerskaber og på denne måde udstillet og hængt ud, så er Orla Østerby pludselig blev en slags Dead Man Walking i korridorerne på Christiansborg. Han har ikke længere den direkte kontakt til ministre med mere, når han ikke kan iklæde sig en ordfører-post.

Internt i partiet er han tillige svækket, og spørgsmålet er, om der lokalt er lyst til at genopstille ham. Det ved vi ikke noget om endnu, og vi ved heller ikke, hvilke politiske konsekvenser Orla Østerby selv tager af sagen. Måske sætter han sig bare roligt ned på bagerste række og venter på, det går over, som det jo før er set i politik, at det gør. Hans udfordring er, at alderen gør, at han ikke kan vente alt for lang tid, hvis han igen skal spille en aktiv rolle.


Uden ordførerskaber og på denne måde udstillet og hængt ud, så er Orla Østerby pludselig blev en slags Dead Man Walking i korridorerne på Christiansborg


Det har fået store personlige konsekvenser for ham selv, at han ikke forstod at opføre sig ordentligt, og først og fremmest er det jo gået ud over den krænkede.

Men for borgerne i Vestjylland har det også konsekvenser, at Orla Østerby har rodet sig ud i det her. Det er utrolig vigtigt for Vestjylland, at man har lokale folketingsmedlemmer med indflydelse - uanset partifarve. Det er dem, der kan bringe vestjyske sager op på Christiansborg, og det er dem, der kan rette ministres øjne hertil. Senest har vi set, at det gav bonus, da Orla Østerby havde en boligminister i Bækmarksbro, og Klimatorium i Lemvig har også nydt økonomisk godt af, han havde indflydelse på Christiansborg.

Denne indflydelse har han nu sat til, og det kommer borgerne i Vestjylland til skade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Venstre ved man aldrig, hvor er

Annonce