Annonce
Navne

Oscaren vandt hun som 24-årig

I 2017 vendte skuespillerinde Goldie Hawn tilbage til det store lærred i komediefilmen Snatched. Inden da havde hun medvirket i talrige filmsuccesser som The First Wives Club og Private Benjamin Arkivfoto: Mario Anzuoni/Reuters
Skuespillerinde Goldie Hawn lænede sig ikke tilbage, efter hun allerede i 1970'erne havde fået sit gennembrud. Den 21. november fylder hun 75 år.

75: Hvis man har set amerikanske komedier fra 1980'erne og 90'erne, er der en god chance for, at særligt en skuespillerinde er dukket op igen og igen.

Hendes navn er Goldie Hawn, og gennem de to årtier var hun med i et hav af populære komediefilm. Her kan blandt andet nævnes succeser som "Private Benjamin", "Death Becomes Her" og "The First Wives Club".

I sidstnævnte vælger Hawns karakter sammen med to veninder at tage hævn på deres eksmænd, som alle har forladt dem til fordel for en yngre model. Gennembruddet for Goldie Hawn, som fylder 75 år den 21. november, kom dog længe, inden disse filmsucceser så dagens lys.

Annonce

Det var nemlig rollen som den selvmordstruede Toni Simmons i filmen "Cactus Flower", der gjorde, at hun som bare 24-årig vandt den eftertragtede Oscar for bedste kvindelige birolle ved uddelingen i 1970. Ikke nok med, at hun det år kunne gå hjem med den gyldne statuette, så gav rollen hende også en Golden Globe.


Det var rollen som den selvmordstruede Toni Simmons i filmen "Cactus Flower", der gjorde, at hun som bare 24-årig vandt den eftertragtede Oscar for bedste kvindelige birolle ved uddelingen i 1970.


Med en Oscar og en fast rolle i sketchshowet "Laugh-In" var Goldie Hawn for alvor blevet et kendt ansigt i starten af 1970'erne.

- Det var en meget underlig tur, et hurtigt spring til stjernestatus. Jeg var uafklaret og vidste ikke, hvor jeg var på vej hen, har hun sagt i et interview med The Guardian.

Efter Hawn i 15 år havde nydt sit otium, vendte hun i 2017 tilbage til biograflærredet i komediefilmen "Snatched". Her spiller hun moren til karakteren Emily Middleton, og sammen tager de to på en rejse til Sydamerika. Det går dog grueligt galt for både mor og datter, som bliver kidnappet under ferien.

Privat er Goldie Hawn kæreste med skuespilleren Kurt Russell.

Sammen har parret sønnen Wyatt Russell. Derudover har Hawn to børn fra et tidligere ægteskab, Oliver og Kate Hudson. De er begge succesfulde skuespillere.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Minister skal igen se på energiprojektet ved Rammedige

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Ny direktør for UCH: Fra Harboøre til Miljøministeriet - og så hjem til Jylland igen

Struer For abonnenter

Mand varetægtsfængslet: Afviser voldtægt, men erkender samleje med sin 16-årige datter, der blev gravid

Sport

Danske guldfavoritter må nøjes med sølv efter tæt finale

Kultur

Bydelen der voksede op efter krigen

Lemvig For abonnenter

Lemvig Kommune bruger millioner på sikkerhedsvagter for at beskytte de ansatte

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Fra Wall Street til catering og kogebøger

Lemvig

Nu venter man på entreprenørens ferie er overstået - så skal stien ved skrænten i Bovbjerg flyttes

Lemvig

Ganefryd i Lemvig står til at lukke - der er ikke fundet en køber

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Vestjylland

Politiets telefonnummer bruges af svindlere: Snyder sig til penge og personnumre

Lemvig For abonnenter

Gymnasielærer fik øjnene op for vandlopper da hun kom om bord på forskningsskib

Erhverv

Advokat kunne tørre sveden af panden

Annonce