Annonce
Holstebro

Opdateret med video: Ove er nu vaccineret som den første i Holstebro Kommune: - Det mærkede jeg da ikke til

Her sker det så - det første stik i Holstebro Kommune mod Covid-19. Foto: Morten Stricker
78-årige Ove Christensen var nummer ét i køen, da vaccineringen for Covid-19 begyndte på Plejecenter Bakkebo i Vinderup.
Annonce

Vinderup: - Det mærkede jeg da ikke til.

Sådan lød første reaktion fra Ove Christensen, som torsdag lidt efter klokken ni blev den første til at få en vaccination mod Covid-19 i Holstebro Kommune.

- Jeg tvivlede på, at han overhovedet havde stukket mig, fulgte den 78-årige beboer på Plejecenter Bakkebo i Vinderup op, da lægen havde sluppet sit tag i hans arm.

Men den var god nok, og nu glæder Ove Christensen sig egentlig "bare" til mere normale tider, som han sagde.


Det var både rørende og helt fantastisk. Det er en vej mod lyset. Jeg er så glad.

Helle Lykke Nielsen, leder af Plejecenter Bakkebo.


For den tidligere møbelsnedker, som er født i Djeld, havde det ikke den store betydning, at han fik lov at være den første i Holstebro Kommune.

- Jeg synes bare, vi skal få det skidt udryddet. Om jeg er den første eller den sidste, det er lige meget, fortalte Ove Christensen, som særligt glæder sig til en ting.

Og det er at kunne få nogle besøg igen. Det er helt klart det største afsavn, at man ikke må se sin familie, som han siger:

- Det er ikke nemt at skulle sige, hvilke af ens børn der må komme, og hvilke der ikke må, når der kun må komme to på besøg. Det kan man næsten ikke.

Annonce

Rørende og fantastisk

Spørger man lidt nærmere ind til det år, der torsdag hang og dinglede i sin sidste dag, kom svaret ret så klart fra den 78-årige plejehjemsbeboer i Vinderup.

- Det har ikke været skønt, men det har det vel ikke for nogen.

Der sker ikke rigtig noget på plejehjemmet, så meget af tiden foregå i eget selskab, men som Ove Christensen siger med et smil:

- Mig og Ove kommer godt ud af det.

Det helt store håb er nu, at corona kan blive sendt på porten, og at vaccinationerne kan være et rigtig godt skridt på vejen.

Vaccinationerne mod Covid-19 i Holstebro Kommune begyndte på årets sidste dag i Vinderup. Foto: Morten Stricker

Glæden over dagens vaccination var da heller ikke til at overhøre hos leder af Bakkebo, Helle Lykke Nielsen:

- Det var både rørende og helt fantastisk. Det er en vej mod lyset. Jeg er så glad.

Der var kort sagt tale om en forløsning på plejecenteret i Vinderup, som i foråret var meget alvorligt ramt af Covid-19.

- Det her er vejen, selv om der er et stykke endnu, sagde Helle Lykke Nielsen med henvisning til, at beboerne om tre til fire uger igen skal have et stik med anden del af vaccinen.

Annonce

Struer går også i gang

På årets sidste dag skulle i alt 43 beboere på Bakkebo vaccineres - to havde sagt nej tak - mens cirka 20 procent af personalet - 11 til 12 styks - også stod til et stik.

Og de var ikke de eneste. På Vinderup Plejehjem og Sevel Alderdomshjem skulle der torsdag også vaccineres beboere og personale.

På de øvrige plejecentre i Holstebro Kommune vil beboerne blive vaccineret lørdag, oplyser Lone Becker, der er direktør for social og sundhed i Holstebro Kommune.

Det er ifølge hende nationalt bestemt, at det blev Holstebro Kommunes tur nu, mens logistik var afgørende for, at det hele fik lov at begynde i Vinderup.

Ove Christensen stod som den første for skud, da vaccinationerne gik i gang på Bakkebo i Vinderup. Foto: Morten Stricker

Lørdag begynder vaccinationerne også i Struer Kommune, hvor beboere på kommunens plejecentre efter planen vil blive vaccineret 2. og 3. januar.

Det oplyser kommunaldirektør Jesper Thyrring Møller, som også kan fortælle, at der vil blive vaccineret én medarbejder for hver fjerde beboer på centrene.

Lørdag kan de første borgere i Struer Kommune også se frem til at få vaccinen. Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce