Annonce
Erhverv

Store dele af Wærket er lukket ned: Over halvdelen af medarbejderne er sendt hjem

Der bliver stadig lavet mad, der skal leveres ud af huset i det nye køkken i Wærket i Thyborøn. Men der er lukket ned for de sportslige aktiviteter. Billedet her er fra første spadestik på Wærket. Arkivfoto: Morten Stricker/Scanpix
Centerchef er nervøs for, om der kommer indtægter fra turister til sommer

Thyborøn: Der bliver stadig lavet mad, der skal leveres ud af huset i det nye køkken i Wærket i Thyborøn. Men lige som i resten af landets haller og idrætscentre er der lukket ned for de sportslige aktiviteter på halgulv og i motionscenter.

Men centerleder Jesper Vinther Fruergaard har stadig en del at se til. Om to en halv måned skal det nye vandkulturcenter efter planen åbne, og mens håndværkerne arbejder med de sidste detaljer i projektet, er centerlederen i gang med administrative opgaver med vagtplaner samt planer for redning og evakuering.

Det er også vandkulturcentret, der er bekymringen hos centerlederen, når han kigger hen over sommeren.

- Vi kan blive udfordret, hvis der ikke kommer tyske turister til Thyborøn, der overnatter i sommerhusene eller på campingpladsen. De lokale glæder sig selvfølgelig til vandkulturcentret, men de vil kun udgøre en lille del af omsætningen i turistsæsonen. Omvendt har vi heller ikke budgetteret med store indtægter fra turister, men hvis der ikke kommer nogle turister til sommer, må vi se på, om det bliver nødvendigt at justere i eksempelvis åbningstiderne, siger han.

For tiden har Jesper Vinther Fruergaard sendt syv af 12 medarbejdere hjem. Det drejer sig køkkenpersonale, rengøringspersonale samt pedeller, der ikke er på arbejde, mens store dele af centret er lukket ned. Og lukningen kan også mærkes i køkkenet.

- Jeg gætter på, at vi har mistet omkring 60 procent af vores omsætning i køkkenet. Vi har fået aflyst fester, konfirmationer og busselskaber, der kommer her for at få kaffe på deres udflugter, siger Jesper Vinther Fruergaard.

Med den store nedgang i omsætningen og hjemsendelsen af medarbejdere har han søgt om at få del i de hjælpepakker, regeringen har stillet til rådighed.

Selv om krisen kradser i Wærket, så er Jesper Vinther Fruergaard fortrøstningsfuld.

- Jeg tror ikke på, at vi kommer i nærheden af en konkurs, og jeg håber heller ikke, det bliver nødvendigt at afskedige folk. Men jeg er glad for, at store dele af finansieringen af vores ombygning er båret af fonde og virksomheder. Derfor er det begrænset, hvor mange lån vi har optaget. Havde hele ombygningen været lånefinansieret, havde det været en katastrofe for os, og så var vi formentlig endt med en konkurs, siger han.

Centerleder Jesper Vinther Fruergaard har stadig en del at se til, men om to en halv måned skal det nye vandkulturcenter efter planen også åbne. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce