Annonce
Indland

OVERBLIK: Nattens tre vigtigste coronanyheder

Alexander Drago/Reuters
Minister advarer om onde hensigter under coronakrisen, mens luften er renere i Europa under coronanedlukning.

Her kan du få et overblik de tre vigtigste udviklinger i forbindelse med det globale virusudbrud frem til klokken 06.00 mandag.

* Trump forventer top for virusdødsfald om to uger.

Det daglige antal døde i USA som følge af coronavirusset vil toppe om to uger. Det siger USA's præsident, Donald Trump, på et pressemøde søndag aften lokal tid. USA har derudover gjort et godt arbejde ifølge Trump, hvis mellem 100.000 og 200.000 dør efter smitte. Trump går desuden væk fra sit tidligere mål om genåbne store dele af USA efter påske.

* Minister advarer om onde hensigter under coronakrisen.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) advarer om, at fremmede magter vil udnytte coronakrisen til at skade Danmark. Det skrev Jyllands-Posten søndag aften. Pandemien "øger Danmarks sårbarhed", og der er allerede set eksempler på negative påvirkningskampagner vendt mod Danmark, siger Trine Bramsen. Advarslen kommer i samspil med efterretningstjenesterne i Norge og Sverige.

* Satellitfotos viser renere luft i Europas nedlukkede storbyer.

Byer som Bruxelles, Paris, Madrid, Milan og Frankfurt har et betydelig lavere niveau af kvælstofdioxid (NOx) i perioden fra 5. til 25. marts sammenlignet med samme periode sidste år. Det viser satellitfotos fra European Space Agency (ESA), skriver nyhedsbureauet Reuters natten til mandag. Reduktionen falder sammen med hel eller delvis lukning af store dele af Europa, hvor der er mindre trafik på vejene samt begrænset fabriksproduktion.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Kunstmuseum klar til at åbne

Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Danmark

Drop sommerferien til sydens sol: Regeringen fraråder rejser udenfor udvalgte nabolande

Annonce