Annonce
Lemvig

Overraskelse i konstitueringen - nyvalgt får stor formandspost

Nyvalgte Steen Madsen fra Socialdemokratiet bliver ny formand for familie- og kulturudvalget. Foto: Benny Gade
Alle partier er med i konstituering, hvor Venstre med flertallet har overladt to formandsposter til andre partier: Steen Madsen får familie og kulturudvalget, mens Jens Lønberg får arbejdsmarked- og integrationsudvalget

Lemvig: Alle partier i det kommende byråd står bag en konstituering, som indeholder en speciel stor overraskelse, da det bliver den nyvalgte socialdemokrat Steen Madsen, der bliver ny formand for familie- og kulturudvalget, efter Venstres Henrik Thygesen, der ikke opnåede genvalg.

Også Jens Lønberg fra de konservative bliver belønnet for et godt valg ved at blive ny formand for arbejdsmarked- og integrationsudvalget. Han afløser Kenneth Bro (A), som stopper i byrådet til nytår.

Socialdemokraten Lone Pilgaard Sørensen, der havde et stort personligt valg, bliver 1. viceborgmester, men hun får ikke ønsket om at blive formand for social- og sundhedsudvalget. Den beholder Venstres Gunnar Lisby Kjær med Lone Pilgaard Sørensen som næstformand.

Annonce

Naturligvis bliver Erik Flyvholm borgmester igen. Det var det eneste, der lå fast efter valgaftnen. Lone Pilgaard Sørensen som sagt 1. viceborgmester, mens Chris Olesen fortsat er 2. viceborgmester.

Erik Flyvholm er formand for økonomi- og erhvervsudvalget, og det bliver med Lone Pilgaard Sørensen som næstformand.

Steffen Damsgaard bevarer formandsposten i teknik- og miljøudvalget, og det er fortsat med Bent Graversen (V) som næstformand.

Sådan er posterne fordelt

Den fælles konstituering i Lemvig Byråd ser således ud:

Borgmester: Erik Flyvholm (V).

1. viceborgmester: Lone Pilgaard Sørensen (A).

2. viceborgmester: Chris Olesen (V).

Økonomi- og erhvervsudvalget: Formand Erik Flyvholm (V), næstformand Lone Pilgaard Sørensen (A). Bent Graversen (V), Søren V. Jensen (V), Chris Olesen (V), Jens Lønberg (C), Arne Noe (F).

Familie- og kulturudvalget: Formand Steen Madsen (A), næstformand Tina Boel van Ingen (V), Ellen Mejdahl (V), Søren V. Jensen (V), Christina Serup Hove (V), Gitte Winther Jeppesen (B), Rasmus Porup (C).

Teknik- og miljøudvalget: Formand Steffen Damsgaard (V), næstformand Bent Graversen (V), Chris Olesen (V), Susanne Pallestoft (V), Lars Snejbjerg (C), Arne Noe (F) og Peter Borup Sørensen (A).

Social- og sundhedsudvalget: Formand Gunnar Lisby Kjær (V), næstformand Lone Pilgaard Sørensen (A), Albert Vinther Krogh (V), Christina Serup Hove (V), Ellen Mejdahl (V), Lars Snejbjerg (C), Dorete Kallesøe (F).

Arbejdsmarked- og integrationsudvalget: Formand Jens Lønberg (C), næstformand Søren V. Jensen (V), Albert Vinther Krogh (V), Tina Boel van Ingen (V), Tina Mortensen (A).

Børn- og unge-udvalget: Tina Boel van Ingen (formand), Gitte Winther Jeppesen (B):

Så er der det lille børn- og unge-udvalg, som blandt andet står for tvangsfjernelser. Her blive Tina Boel  van Ingen (V) ny formand. Hun afløser Karsten Kragelund (A), der stopper i byrådet.

Glad borgmester

- Jeg er utrolig glad for denne konstituering, som alle partier bakker op. Et er jo at sige i valgkampen, man vil fællesskabet, men det har alle så også gjort her efterfølgende, siger borgmester Erik Flyvholm.

- Naturligvis har der været mange ønsker, og ikke alle har kunnet opfølges. Det her er, hvad vi er endt ud med. Vi kunne i Venstre jo med flertallet have sat os på alle formandsposter, men det er en del af et bredt samarbejde, at der også bliver gode poster til andre partier, siger borgmesteren.

Han er ikke nervøs ved, at det bliver en nyvalgt i form af Steen Madsen, der skal være formand for så vigtigt et udvalg som familie- og kulturudvalget.

Konservative Jens Lønberg bliver ny formand for arbejdsmarked- og integrationsudvalget. Foto: Benny Gade

- Han kender til området med sin tillidspost for lærerne. Den kan han naturligvis ikke fortsætte med, men det betyder jo, at han har en indsigt i skole-området. Jeg er sikker på, han også kan sætte sig ind i de andre vigtige områder i det udvalg, og han har et godt udvalg til at bakke sig op. han havde et godt personligt valg, og det samme havde Jens Lønberg fra de konservative.  Det er et vigtigt udvalg i form af tilflytning og skabelsen af arbejdspladser, og det er emner, som Jens Lønberg er gået meget op i valgkampen, og som han nu får mulighed for at arbejde videre med, siger borgmesteren.


Vi kunne have sat os på alt, men det har vi ikke gjort. Vi vil som alle partier i byrådet det brede samarbejde, og det er jeg sikker på, vi også vil se i alle udvalgene, når de kommer i arbejde

Erik Flyvholm (V), borgmester


I alle store udvalg har Venstre flertallet af udvalgsmedlemmer ud fra, at man også har flertallet i byrådet.

- Ja, vi kunne have sat os på alt, men det har vi ikke gjort. Vi vil som alle partier i byrådet det brede samarbejde, og det er jeg sikker på, vi også vil se i alle udvalgene, når de kommer i arbejde efter nytår, siger Erik Flyvholm.

De sidste brikker i puslespillet faldt på plads torsdag aften, og her fredag morgen er resultatet altså meldt ud.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Bevarer skibsmotorerne: Tiltrukket af dunsten af diesel

Danmark

Lørdagens coronatal: 3744 nye smittetilfælde og 13 dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Frem med mobiltelefonen: Særlig gruppe medarbejdere skal vise coronapas

Leder For abonnenter

Lad det blive ved pas og mundbind - den sunde fornuft kan sagtens klare resten

Holstebro

Forældre i tvivl om vaccination af deres børn: - Vi vakler simpelthen sådan, om vi skal eller ikke skal

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Erhverv

Kunder tager godt imod, at de igen skal have mundbind på

Lemvig For abonnenter

Kronprinsen på jagt her til morgen: Kongejagten er genoptaget efter en coronapause

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Lemvig For abonnenter

Forureningsskandalen: Politikere diskuterer om de skal lægge sag an mod staten

Sport For abonnenter

Lemvig-Thyborøn Håndbold styrker fundamentet på vejen mod at blive en permanent ligaklub

Lemvig

Ny hæder til Klimatorium

Annonce