Annonce
Erhverv

Overraskende få ledige - og kommunen hører ikke fra minkavlere

Burene er tomme og fjernet, og det samme er mink-erhvervet. men minkavlerne i Lemvig Kommune har selv klaret at komme videre i anden beskæftigelse, så ingen har fået af den pulje, der er sat af til at hjælpe dem. Foto: Morten Stricker
Lemvig Kommune havde forventet en stigning i ledigheden under corona-krisen, men sådan er det ikke gået

Lemvig: Lemvig Kommune havde rustet sig til, at der ville blive en større ledighed i år, når nu coronaen lukkede samfundet ned.

Men sådan er det ikke gået.

Da arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget holdt møde forleden, kunne udvalget sende 11,4 millioner kroner tilbage til kommunekassen, fordi ledigheden er lavere end forventet.

Annonce

- Ja, det havde vi ikke troet. Vi havde sat budgettet efter, at der her i starten af 2021 ville være en større ledighed. Men sådan er det ikke gået - heller ikke i de fleste andre kommuner, siger udvalgsformand Kenneth Bro (S).

Fra statens side var der sat en pulje af, som kommunerne fik til at hjælpe minkavlere tilbage på arbejdsmarkedet, når nu deres erhverv blev lukket ned. Lemvig Kommune har fået 626.300 kroner - for nu at være helt præcis.

Men der har ikke været brug for puljen indtil nu.

- Vi har måske haft en enkelt henvendelse, men der har ikke været brug for puljen. Det skyldes sandsynligvis, at en del af de ramte minkavlere har haft jobbet som en bibeskæftigelse, så de fortsat har deres hovederhverv. Og andre minkavlere har selv klaret at komme tilbage til arbejdsmarkdet med en ny beskæftigelse, som vi som kommune ikke har været indblandet i, siger Kenneth Bro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce