Annonce
Holstebro

Oversvømmelse: Borgere vil sænke vandstanden i Storåen

En gruppe borgere vil holde et offentligt møde for at mindske risikoen for oversvømmerlser i Holstebro - blandt andet ved at fjerne sandbanker i åen på stræningen mod Vemb. Arkivfoto: Morten Stricker
Borgergruppe mener, at kommunen overser lavthængende frugter, hvor man kan mindske oversvømmelser i Holstebro ved mindre ændringer i Storåen. Nu vil de holde et borgermøde for at diskutere mulighederne.

HOLSTEBRO: Mens Kommunen har store planer for klimatilpasning, hvor vand skal opmagasineres i Storåen øst for Holstebro by for at undgå oversvømmelser, så mener flere borgere, at kommunen allerede nu bør høste de muligheder, der er for at sænke vandstanden ved at gøre noget ved Storåen på strækningen mod Vemb.

- Der er en række steder, hvor der kunne fjernes sand fra bunden, som har hobet sig op, og som gør, at vandet strømmer langsommere væk fra Holstebro, siger Peter Offersen, som bor på Østerbrogade - og dermed tæt på Storåen midt i Holstebro.

- Flere steder hænger træer ned i åen og bremser vandet, og ændringer af åens profil kan hjælpe vandet hurtigere videre, siger Peter Offersen, som har diskuteret sagen med andre borgere i byen og med fagfolk.

Han nævner muligheden for at give åen en dobbelt profil med en lav sommersti, som bliver gravet ind i siderne af åen. Stier, som bliver oversvømmet og en del af åen, når der er højvande - så vandet kan strømme hurtigere igennem.

Da der senest var oversvømmelse i Holstebro den 28. oktober kørte han forbi Bur Bro og Vemb.

- Selv om vandet stod højt midt i Holstebro, var det slet ikke slået i gennem i vandstanden disse steder. Det må være fordi hindringer gør, at åen ikke kan føre vand nok, siger Peter Offersen.

Holder offentligt møde

Sammen med andre planlægger han nu at holde et offentligt møde midt i december for at diskutere mulighederne. Han har foreløbigt snakket med Gunnar Pedersen, der er formand for Holstebro Lystfiskerforeningen, biolog Flemming Kofoed fra Holstebro og Villy Pedersen, der er næstformand for Naturfredningsforeningen.

- Vi vil også gerne have én med, som arbejder med turisme, fordi nye stier langs Storåen mod vest samtidig kan være godt for turismen, siger Peter Offersen.

Han har også kontaktet Holstebro Kommune i håbet om, at kommunen ville medvirke. Men det har miljøchef Torben Mølgaard afvist med, at kommunen holder sig til vandløbsregulativet, og det begrænser mulighederne for opgravning og mere grødeskæring. Men også at kommunen arbejder med det store projekt for klimasikring, og derfor ikke vil deltage i et møde om alternative løsninger.

- Jeg forstår ikke, at man ikke vil gøre noget, som ikke koster ret meget, og kan gøre en forskel, hvis vi får en oversvømmelse igen i denne vinter, siger Peter Offersen, som har boet 12 år i Østerbrogade. Og derfor har oplevet de store oversvømmelser i byen både i 2007, 2011 og 2015.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Minister skal igen se på energiprojektet ved Rammedige

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Engang var lærerseminariet stærkt søgt: Tirsdag var studerende tilbage efter 51 års fravær

Struer For abonnenter

Mand varetægtsfængslet: Afviser voldtægt, men erkender samleje med sin 16-årige datter, der blev gravid

Sport

Danske guldfavoritter må nøjes med sølv efter tæt finale

Navne

Ny direktør for UCH: Fra Harboøre til Miljøministeriet - og så hjem til Jylland igen

Lemvig For abonnenter

Lemvig Kommune bruger millioner på sikkerhedsvagter for at beskytte de ansatte

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Holstebro

Han stjal for fem kroner i en butik, han ikke må besøge

Lemvig

Nu venter man på entreprenørens ferie er overstået - så skal stien ved skrænten i Bovbjerg flyttes

Lemvig

Ganefryd i Lemvig står til at lukke - der er ikke fundet en køber

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Kultur

Bydelen der voksede op efter krigen

Lemvig For abonnenter

Gymnasielærer fik øjnene op for vandlopper da hun kom om bord på forskningsskib

Vestjylland

Politiets telefonnummer bruges af svindlere: Snyder sig til penge og personnumre

Annonce