Annonce
Lemvig

På grund af coronakrisen: Lokale terapeuter tilbyder gratis terapi for 90.000 kroner

Uffe Mæng i sit behandlerrum med de mange uddannelsesbeviser hængende på væggen. Foto: Allan Damgaard
Hypnoterapeut Uffe Mæng fra Lemvig tilbyder sammen med seks andre terapeuter fra blandt andet Holstebro og Struer gratis terapi for 90.000 kroner for at afhjælpe coronakrisens skadelige virkninger. De svære livsbetingelser for folk i minkbranchen har udløst tilbuddet.

Lemvig: - Da jeg selv havde det allerværst og havde allermest brug for hjælp, sagde min terapeut til mig: Du kommer bare - du skal ikke tænke på betalingen. Da jeg senere uddannede mig som terapeut, sagde vedkommende: Giv det videre. Altså gratis terapi. Det er der, jeg gør nu, siger Uffe Mæng fra Lemvig.

Han er uddannet både psykoterapeut og hypnoterapeut - for nu at nævne to af uddannelserne - og han har sin egen klinik på Rønbjerghage i Lemvig. Uffe Mæng er indehaver af Institut for mental og fysisk velvære, UM-hypnoterapi og Mentaltræning Danmark.

Foruden selv at tilbyde terapi uddanner han også hypnoterapeuter, og det er Uffe Mæng og seks andre hypnoterapeuter, der nu tilbyder i alt 80 timers gratis terapi til en samlet værdi af 90.000 kroner.

Foruden Uffe Mæng i Lemvig befinder terapeuterne sig i Holstebro, Struer, Asp, Kibæk, Falster og København. Fem af disse seks terapeuter har taget deres uddannelse hos Uffe Mæng.

Det er coronakrisen, der har gjort, at Uffe Mæng nu er kommet på banen med dette tilbud.

Uffe Mæng håber med det gratis tilbud at kunne gøre en forskel for de mennesker, der har brug for psykisk hjælp. Foto: Allan Damgaard

- Helt konkret er det de svære livsbetingelser for folk i minkbranchen, der udløst tilbuddet, og jeg regner også med, at en del af den gratis terapi skal gå til folk i minkbranchen. Det kan være nu tidligere minkavlere, men det kan også være folk, der har arbejdet i følgeindustrien, siger Uffe Mæng, der selv har haft flere fra minkbranchen i terapi.

Han tilføjer, at man dog ikke nødvendigvis skal have haft noget med mink at gøre for at få del i tilbuddet.

Annonce

Negativ påvirkning

- Det er en skør tid, vi lever i. Jeg oplever, at rigtig mange er negativ påvirket af coronakrisen og f.eks. den isolation, der følger med. Hvis vi nu igen tager minkavlerne, så kan de både føle vrede, sorg, magtesløshed og tab af kontrol i sådan en svær situation. Det er klart, at de har nogle psykiske udfordringer, siger Uffe Mæng.


Det er en skør tid, vi lever i. Jeg oplever, at rigtig mange er negativ påvirket af coronakrisen og f.eks. den isolation, der følger med.

Uffe Mæng, terapeut


- Coronakrisen giver en masse spændinger i dit indre. Vi har brug for at kunne leve frit uden disse spændinger, siger Uffe Mæng.

Med hensyn til det økonomiske spørgsmål har Uffe Mæng en klar holdning:

"Det er ofte dem, der har mest brug for terapi, som har mindst råd til den".

Han er godt klar over, at nogen vil opfatte den gratis terapi som et reklame-stunt, der i den sidste ende har til formål at give flere kunder i butikken.

- Men - hånden på hjertet - sådan er den ikke tænkt. Vi håber selvfølgelig, at der på længere sigt kan være en vis synergieffekt i det, men vi ønsker først og fremmest at gøre en forskel for de mennesker, der har brug for psykisk hjælp, siger Uffe Mæng.

Annonce

Ned i det underbevidste

- Det er som udgangspunkt to sessioner pr. person, og langt de fleste vil mærke stor forskel, da vi grundet hypnosen kan gå direkte ned i databasen, udenom forsvar og modstand, ned i det underbevidste og forandre kodningerne ekstremt hurtigt og effektivt, siger Uffe Mæng.

Én behandling varer to timer hos Uffe Mæng.

Han har selv en fortid som både narkoman og alkoholiker. Han stoppede sit misbrug den 1. december 2007. En dato, han altid vil kunne huske.

- Jeg var selv i behandling for at komme ud af mit misbrug, og jeg mener, at det er min styrke som terapeut, at jeg i høj grad ved, hvad det drejer sig om, når man er i krise. Jeg har oplevet det selv. Det giver en ekstra dimension til mit arbejde. Man kan sige, at cirklen blev fuldendt, da jeg fem år efter min egen behandling blev ansat i samme behandling som psykoterapeut, siger Uffe Mæng.

Annonce

Kom selv ud af krise

Han kom ud af krisen og har i dag et godt liv.

- Det, som havde været svært for mig, blev vendt til en gave og en force i min virksomhed. Jeg har rejst mig fra det grænseløse med hjælp fra behandling, familie og egenterapi til et liv med ømhed og kærlighed sammen med min hustru Helle og vores to dejlige børn, Nanna og Kalle, siger Uffe Mæng.

På Uffe Mængs hjemmeside um-hypnoterapi.dk kan man læse om, hvordan man kommer i betragtning til den gratis terapi.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce