Annonce
Kultur

På hat med Birthe Kjær i Lystanlægget

Birthe Kjær sammen med det 11 mands store kor og orkester "Feel Good". Pressefoto
Per Hat & Co med sangsolist Solbjørg Hedegård Dvinge spiller og synger i Lystanlægget, inden Birthe Kjær og det 11 mands store kor og orkester "Feel Good" tager over.

Holstebro: Onsdag 7. august underholder Birthe Kjær og det lokale band, Per Hat & Co., på scenen i Lystanlægget i Kulturperlen.

Hat & Co består af fire midaldrende herrer. De har eksisteret siden 2017. Orkestret har sit udgangspunkt i Holstebro samt et enkelt medlem fra Skive. Den musikalske inspiration, musikalske hentes fra bigband over disco, rock-danseorkestre og solistoptræden. I år er solisten sangerinden Solbjørg Hedegård Dvinge. Hun er barnefødt i Holstebro og er uddannet sanger fra Center for rytmisk musik og bevægelse samt Det Jyske Musikkonservatorium.

Også Birthe Kjær optræder denne aften. Hun har flere gange tidligere besøgt Lystanlægget.

Alle kender snart historien om Birthe Kjær, der som 70-årig har en lang karriere bag sig, siden hun udgav sangen "Arrivederci Franz", som røg ind på Dansktoppens førsteplads.

Annonce
Per Hat & Co varmer op til Birthe Kjær. Pressefoto

Vi maler byen rød

Birthe Kjær har deltaget i Dansk Melodi Grand Prix fire gange. Det var i årene 1980, 1986, 1987 og 1989. De tre første gange blev hun nummer to. Det var først i 89 hun vandt med sangen "Vi maler byen rød". Birthe Kjær har også optrådt i flere revyer, herunder også Holstebro Revyen i 1978.

Sangerinden har et par gange taget en pause fra sangen, men efter et års fravær vendte hun tilbage i 2000 sammen med orkestret "Gemalerne", som hun spillede med de næste 10 år.

- De sidste gange hun har sunget for os, har det været sammen med det 11 mands store kor og orkester "Feel Good", og det bliver det også denne gang, oplyser formand for Kulturperlen, Poul Hornshøj, i en pressemeddelelse.

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Grønkjær og Aske måtte se sig slået

Lemvig

Caféen rives ned for at genopstå

Lemvig-Thyborøn For abonnenter

Må hjem og arbejde med angrebsspillet på træningsbanen

Annonce