Annonce
Holstebro

På trods af corona: Rekordoverskud i jubilæumsår

Administrerende direktør Lasse Bech glæder sig over nyt rekordresultat hos DSV Frø Danmark. Arkivfoto: Morten Stricker
DSV Frø Danmark kommer ud af regnskabsåret 2029/20 med et overskud på 37 millioner kroner efter skat. Tendensen ser ud til at fortsætte, selv om markeder kan lukke ned på grund af corona.
Annonce

Holstebro: Midt på sommeren kunne DSV Frø Danmark fejre 100 års jubilæum.

Alt tydede dengang på, at den runde fødselsdag ville kaste et rekordoverskud af sig.

Forventningen holdt stik, viser det netop offentlliggjorte regnskab.

Et overskud på 37 millioner kroner efter skat.

- Jeg ville være et skarn, hvis jeg ikke var tilfreds med, at vi igen kommer ud med et rekordresultat og øget omsætning. Vi kan se fremgang på stort set alle parametre, og det er positivt, siger DSV Frøs administrerende direktør Lasse Bech.

Den samlede omsætning for virksomheden, der tidligere hed Hunsballe Frø, ligger i 2019/20 på 351 millioner kroner. Tilbage i 2015/2016 var omsætningen på knap 200 millioner kroner.

- Vi har øget effektiviteten markant i produktionen. Vi har foretaget investeringer i renserierne og lagrene. Vores produktion er blevet mere effektiv, konstaterer Lasse Bech.

DSV Frø Danmark, der beskæftiger 60 medarbejdere med hovedkontor i det nordlige Holstebro, har ikke været hårdt ramt af coronakrisen.

- Vi har ikke oplevet alvorlige konsekvenser af coronaen. Vi oplevede lidt usikkerhed i foråret, men det er ikke gået ud over eksporten og det samlede resultat, siger DSV-direktøren.


Jeg ville være et skarn, hvis jeg ikke var tilfreds med, at vi igen kommer ud med et rekordresultat og øget omsætning. Vi kan se fremgang på stort set alle parametre, og det er positivt

Lasse Bech, administrerende direktør


Det største udsving har været på det danske hjemmemarked. Sidste regnskabsår var præget af efterdønningerne af den store tørke i sommeren 2018, hvor der efterfølgende var en stor stigning i salget af foderblandinger. Salget i 2019/2020 var mere normalt.

Annonce

Optimisme

De gode økonomiske takter er taget med ind i det nye regnskabsår, og coronaen er fortsat ikke en negativ modspiller, som det opleves i mange andre brancher.

-  Vi holder rigtigt godt øje med udviklingen på de internationale frømarkeder for at kunne tilpasse os. Der er en stor konkurrence på området, siger Lasse Bech.

Den største usikkerhed i de kommende måneder er, om der sker en markant nedlukning på grund af øget coronasmitte rundt i Europa, hvilket kan spolere fremgangen hos frøfirmaet i det nordlige Holstebro med tyske ejere fra DSV-koncernen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Nu kan du kommentere mulig skolefusion

Holstebro For abonnenter

Her er ministerens tre bud: Sådan kan man komme mink-massegrave til livs

Annonce