Lemvig

Påskeudstilling åbnet

Museumsleder Mette Lund Andersen holdt åbningstalen. Privatfoto

Lemvig: Kunstforeningen Limfjorden er én af de absolut sikre forårsbebudere i det nordvestlige hjørne af Jylland – også kaldet Udkantsdanmark. Siden 1957 har foreningen hvert eneste år beriget egnen med en markant kunstudstilling i påsken.

I år ingen undtagelse.

Palmesøndag blev der på Lemvig Gymnasium afholdt fernisering på den traditionelle påskeudstilling, hvor mere end 100 gæster blev budt velkommen af Knud Mølby. Han fortalte osse, at 30 kunstnere var inviteret til at udstille, hvoraf 23 havde sagt ja tak og indsendt cirka 130 værker i alt, - delvis gamle kendinge, men hovedsageligt nyere navne, som havde gjort fint opmærksom på sig selv på den årlige censurerede efterårsudstilling på Gimsinghoved.

Museumsleder Mette Lund Andersen holdt åbningstale med udgangspunkt i limfjordsfortællinger og Tom Kristensens digtsamling "Fribytter Drømme" - en fornem introduktion til at gå på opdagelse i udstillingens fantasier, drømme og mareridter eller iagttagelser og abstraktioner over liv og landskaber.

Udstillingen er åben alle fem påskedage, fra skærtorsdag til og med 2. påskedag. De første tre dage vil der tilmed for interesserede være rundvisning i Gymnasiets kunstsamlinger klokken 12.00 og 14.00 ved Lars Ebbensgaard og Knud Mølby.

0/0
Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeri kører efter planen: Sandkasse bliver forvandlet til vandmekka

Lemvig

Søndagsåbent hele sommeren i Thyborøn

Erhverv For abonnenter

Nu skal Ramme igen have en købmand

Lemvig

Skal 10. klasse flytte til gymnasiet

Lemvig For abonnenter

Folk strømmede igen til marked og dyrskuet

Lemvig For abonnenter

Storkereden på Vasegården: De blev det sidste par i Lemvig

Lemvig For abonnenter

Her lærer vi på en anderledes måde

Lemvig

På refugium i Italien: Par fulgte i Thøger Larsens fodspor

Lemvig

Bovbjerg Fyr er klar til indvielsen

Annonce