Struer

P-vagterne bliver her året ud

Det er først med virkning fra den 1. januar 2020, at Struer Kommunes aftale med P-Nord stopper. Arkivfoto
Det var oprindeligt planen, at parkeringsvagterne fra P-Nord skulle stoppe med at patruljere i Struer fra den 1. juni i år, men de bliver her i stedet året ud.

Struer: Mange havde sikkert set frem til, at risikoen for at få en parkeringsbøde i Struer ville falde drastisk, når Struer Kommune med virkning fra den 1. juni i år stoppede samarbejdet med P-Nord om parkeringskontrol i Struer Kommune.

Men samarbejdet med P-Nord fortsætter året ud, og dermed er det først fra den 1. januar 2020, at P-Nord stopper med at patruljere i Struer Kommune.

- Der var afsat penge til P-Nord for hele 2019, så derfor blev det besluttet at lade aftalen løbe året ud, siger direktøren for Teknik og Miljø i Struer Kommune, Jakob Bisgaard.

Det er en lovændring, der er baggrunden for, at Struer Kommune har opsagt aftalen med P-Nord, der siden 2008 har huseret i Struers gader for at foretage parkeringskontrol. P-Nord er en afdeling under Aalborg Kommune, der har specialiseret sig i parkeringskontrol.

- Hvis vi skulle bevare kontrakten med P-Nord, ville det koste os 60.000 kroner ekstra om året. Folketinget har vedtaget en lov, der ændrer på fordelingen af de inddrevne penge på kommunal parkeringskontrol, så kommunerne får færre penge, forklarede formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune, Marianne Bredal (V), da udvalget i efteråret valgte at opsige aftalen med tiltænkt virkning fra den 1. juni år.

Der var afsat penge til P-Nord for hele 2019, så derfor blev det besluttet at lade aftalen løbe året ud.

Jakob Bisgaard, direktør for Teknik og Miljø i Struer Kommune

P-pladser nok

Tidligere har stat og kommune delt indtægterne fra parkeringsafgifterne ligeligt imellem sig, og de 50 procent har næsten været nok til at dække Struer Kommunes udgifter til P-Nord.

Ud over de 50 procent har Struer Kommune haft et forbrug på 215.000 kroner siden 2008.

Marianne Bredal forklarede samtidig, at der er parkeringspladser nok i Struer, og at det derfor ikke bør give parkeringsproblemer, når der ikke længere er parkeringskontrol med jævne mellemrum.

- Vi har mange parkeringspladser på havnen, og dem håber vi fortsat, at de ansatte på rådhuset samt i butikker og virksomheder i centrum vil benytte, så parkeringspladserne tæt på gågaderne kan være fri til dem, der skal handle i byens butikker, sagde Marianne Bredal ved den lejlighed.

Der vil fortsat være tidsbegrænset parkering de steder, hvor der er det i dag, og politiet kan foretage parkeringskontrol.

0/0

Tophistorier

Annonce
Struer For abonnenter

Nu begynder hun for alvor: - Det er et forfærdeligt vigtigt job

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro For abonnenter

Han havde fjernvarmenettet i hovedet

TTH Herrer

I Mikkel Hansens rige er der kun en konge

HB For abonnenter

Et point var næsten tyveri, men 'Zetter' ville have alle tre

Tophistorier

112

Taget udbrændte: 80 grise overlevede ildebrand

Kultur For abonnenter

Bent Busk er som sin berygtede taske - altomfavnende

Holstebro

Borgerlige vielser vinder over kirkebrylluppet

Danmark For abonnenter

At være læge, eller ikke at være læge: Stig Gerdes og Styrelsen for Patientsikkerhed mødes i retten

Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Annonce