Annonce
Holstebro

Der var gode hensigter, men Palle må opgive sit firma: - Jeg har hadet at skulle ringe for at rykke folk for en regning

- Jeg brænder for at arbejde med mennesker, og jeg håber, at folk tager fat i mig, hvis de har brug for sådan én, siger Palle Würtz. Hans nu lukkede firma Thatwooddo.com nåede blandt andet at lave Noahs Ark ved Mejdal Kirke. Arkivfoto: Morten Stricker
Efter knap tre år opgiver 35-årige Palle Würtz sit firma. - Jeg er ikke en god drifter, men en god iværksætter, erkender dragonen, der trods PTSD nægter at give op.
Annonce

Holstebro: Det var med Palle Würtz' egne ord et "kamikaze iværksætteri".

Et firma, Thatwooddo.com, som fremstiller designermøbler med hjerte og hånd lavet af folk med ondt i livet.

- Jeg havde ikke lavet en markedsanalyse forinden, men tænkte bare at bæredygtigheden og den sociale historie ville være tilstrækkelig i sig selv. At det unikke design og hvor vi var på vej hen ville sælge sig selv...

Det gjorde det ikke.

- Jeg er ikke en god drifter, men en god iværksætter. Jeg har hadet sådan noget som at skulle ringe for at rykke folk for en regning, erkender Palle Würtz.

Efter knap tre år med eget firma er Thatwooddo lukket. En frivillig nedlæggelse, kalder ejeren det selv. Corona-krisen kombineret med en personlig krise var dødsstødet.


Jeg har mange spørgsmål, jeg skal have besvaret, men at give op er i hvert fald ikke en mulighed. Det må ikke lyde hovskisnovski, men det er så koldt, som det er skåret op: Enten kunne jeg blive ved eller begå selvmord.

Palle Würtz


- Jeg har levet af specialvarer til messer og events, som jo har lidet under corona-krisen. Derudover må jeg bare erkende, at "folk stemmer med fødderne" - frem for at få et speciallavet bord til 10.000 kroner, så er vi et folkefærd, der er totalt vilde med discount. Vi kan bare godt lide at bruge og smide væk igen, siger Palle Würtz.

Annonce

For surt

Én ting er corona, købsmønstre og virksomhedsdrømme. En anden er, at i sin virksomhed nåede Palle Würtz at beskæftige otte forskellige ansatte i kortere eller længere tid. Ens for dem alle er, at "de havde lidt at slås med", og arbejdet var en håndsrækning fra ejeren, der selv er PTSD-ramt.

Han er udlært klejnsmed, har tilbragt 12 år i forsvaret og har to gange været udsendt til Afghanistan. Og så er han ærlig. Han lægger ikke skjul på, at også han er hårdt ramt og har især været det de seneste to måneder.

Mandag var Palle Würtz atter på arbejde - et skånejob som servicetekniker med fem timer om ugen.

- Sygdommen satte mig på røven. I to måneder har jeg været dels sygemeldt, dels haft travlt med at lukke firmaet ned og finde mine nye veje. Med min PTSD kunne jeg ikke overskue alt det, der skulle til for at drive virksomhed, og da coronaen kom, så blev alt for surt, siger han.

Annonce

Fremtiden

Hvad skal der ske nu?

Han er dragonen, der bliver ved med at kæmpe, siger han om sig selv.

- Jeg har mange spørgsmål, jeg skal have besvaret, men at give op er i hvert fald ikke en mulighed. Det må ikke lyde hovskisnovski, men det er så koldt, som det er skåret op: Enten kunne jeg blive ved eller begå selvmord, siger Palle Würtz, der tidligere har fortalt om, hvor tæt han engang var på at tage sit eget liv.

Den tanke er ikke længere en option, understreger han. Han er i behandling - hans niende af slagsen - med blikket rettet mod fremtiden. Til campingture, leg med datteren, og til et andet arbejdsliv.

Til oktober er han med i et teaterstykke om netop krigsveteraner med PTSD på Betty Nansen Teatret. Han brænder for at arbejde med mennesker, og kunne se sig selv i et job, hvor folk skal hjælpes i arbejde. Han er også uddannet specialpædagog og overvejer en overbygning på Aarhus Universitet. Han er fortsat aktiv som foredragsholder.

- Det havde også strejfet mig, om jeg skulle forsøge at blive tildelt en førtidspension, men der er jeg bare slet ikke. Jeg giver ikke op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce