Læserbrev

Paludan. Det her er ingen døgnflue

Tommy Ørum Pedersen. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Debat: Hvis etablerede politikere i Danmark og danske medier, laver en "Jimmy Åkesson SD", hvor de prøver at fryse Rasmus Paludan ud på et sidespor, vil de fortryde det.

Det er det, de etablerede i Sverige har gjort mod Jimmy Åkesson SD, og det er jo ikke gået så godt. Det bliver straffet med det samme, og han er kun blevet mere populær.

Politikerne må forstå, at os, der har været med til at bygge landet op, er trætte af at pengene går til indvandring.

Vi er trætte af al det, vi skal finde os i, blandt andet halalkød, gratis tandlægehjælp til indvandrere, deres vold, og tusinde andre ting.

Politikerne har sovet i timen og har ikke taget os alvorligt. Nu har vi Paludan, og det er berettiget. Han viser hvor farlige indvandrere kan være, fordi de sætter deres egen bog over Grundloven.

Lad være med at undervurdere Paludan og danskerne - det her er ingen døgnflue.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Video: Se med, når storkeungen spiller død for at blive ringmærket

Danmark

Se video af redning: 20-årig sejler reddet op ad vandet efter flere timer i Ringkøbing Fjord

112

Kvinde sad fast i brønd i en time

Læserbrev

Erhverv. Der er brug for de korte lærlingeaftaler

Debat: Det bekymrer mig, at vi i flere medier skal læse, at både en minister og 3F beskylder virksomhederne for ikke at uddanne nok lærlinge, opfinde kreative regnemetoder og bruge korte lærlingeaftaler med det formål at løbe fra deres uddannelsesansvar. Det er ganske enkelt ikke rigtigt! Her i Midt- og Vestjylland uddanner bygge- og anlægsvirksomhederne massevis af lærlinge. I perioder er der endda udsolgt af lærlinge, og så må virksomhederne pænt vente i kø for at få en lærling. Faktisk uddanner bygge- og anlægsvirksomhederne 22 procent af alle lærlinge i Danmark, og det på trods af at de kun beskæftiger seks til syv procent af arbejdsstyrken. Det er en del af kulturen i vores virksomheder, at vi har lærlinge og uddanner næste generation. Derfor bør vi ikke mødes af beskyldninger om det modsatte, når vi hver dag bruger tid og kræfter på at tage en eller flere lærlinge under vores vinger. Det fælles mål bør i stedet være at skabe så mange lærepladser som muligt ved at gøre det attraktivt og overkommeligt at tage lærlinge for både store og små virksomheder. I Midt- og Vestjylland har vi rigtig mange små og mellemstore virksomheder, og for dem er det umuligt at vide, om de har nok opgaver til at beskæftige en lærling de næste tre til fire år. Netop derfor er korte lærlingeaftaler guld værd, fordi de giver mindre virksomheder mulighed for at tage en lærling, selvom de ikke kender tykkelsen på ordrebogen flere år ud i fremtiden. Korte aftaler bruges ikke for at snyde, tværtimod. Alternativet er, at virksomheden ikke tør binde sig for de næste tre til fire år og af den grund siger nej tak til en lærling. Derfor vil det være en katastrofe for både de unge og virksomhederne, hvis muligheden for at indgå korte aftaler begrænses.

Lemvig

Evy blev glemt, når hun bestilte en Flextur: Nu har Midttrafik gennemgået klagerne

Lemvig

Tre strande har det reneste badevand

Annonce