Annonce
Livsstil

Panikrummets endeligt

Jeg har hverken loft eller kælder. Men alle de der ting og sager, jeg ikke lige har behov for i dagligdagen, men som alligevel ikke kan smides ud, har jeg.

Derfor har jeg i mange år haft et helt værelse til pulterkammer.

Med tiden er pulterkammeret blevet omdøbt til panikrummet, fordi det mere passer til dets egent­lige mission: Tingen skal væk i en frygtelig fart fra de ellers ryddelige gemakker. Uden at smide den ud.

Jeg dukker mig, hver gang nogen omtaler Neo Feng Shui, fordi en konsulent - i embeds medfør, ikke personligt - engang har sagt til mig, at man skal sørge for at rydde alt overflødigt op og ikke have et rum, hvor alt roder, fordi det skaber ubalance ...

Nu er det så de seneste år blevet til, at det også er mit walk-in-closet, og jeg købte mig til et smart værelse på et lagerhotel for at få ryddet op og få alle tingene, som jeg ikke har brug for i dagligdagen, skibet derud. På den måde kunne jeg måske nærme mig en fornemmelse af ro og orden og bevæge mig væk fra panikrumstemningen.


Det har så taget halvanden måned inklusive pausen i juleferien, før jeg i weekenden kunne komme på plads og bilde mig selv ind, hvor meget god energi det har frigivet.


Det er hidtil mislykkes: Tre stativer er dynget til med mit tøj, noget af det har jeg endda fejret sølvbryllup sammen med. På en gammel høvlebænk ligger mine overdele i forskellige bunker, og nedenunder står julepynten i fire kasser. Et gammelt skab med tre låger, der er grimme og slidte, er spækket med kasser, der engang indeholdt alt fra elektronik over køkkengrej til lamper.

Det hjælper heller ikke på det, at værelset har betongulv, grønne vægge og ikke mindst en masse synlige rør.

Så her i forbindelse med udskiftning af vinduerne for snart tre måneder siden spurgte tømreren, der er meget entreprenant, om han ikke skulle give et tilbud på at forvandle det skur til et lækkert kombineret walk-in-closet og gæsteværelse.

Jeg nægtede at tro på, at det kunne lade sig gøre uden at gældsætte mig op over skorstenen. Men det kunne det.

Det har så taget halvanden måned inklusive pausen i juleferien, før jeg i weekenden kunne komme på plads og bilde mig selv ind, hvor meget god energi det har frigivet.

For tænk, at lykken også findes i et 12 kvadratmeters rum, eller måske er det bare at have huset for sig selv. Især når der er kombineret hjemmeskole og hjemmeredaktion.

Jeg rumler nu over spørgsmålet fra en velmenende kollega: ”Hvor er panikken så henne nu? Er den i resten af huset?”

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Minut for minut: Ja da! Lemvig tager flot sejr i Skanderborg og øger afstanden til sidstepladsen

Sport For abonnenter

Karakterer: Hold nu op, der er mange topkarakterer efter sådan en sejr

Annonce