Annonce
Struer

Parkskolen deltager i det internationale melodi grand prix: Vi er så spændte

Det gik lynhurtigt, da Parkskolen i Struer fik at vide, at den alligevel fik mulighed for at deltage i Schoolovision, som er skolernes svar på det europæiske melodi grand prix. Foto: Johan Gadegaard
Fredag bliver vinderen i skolernes svar på det europæiske melodi grand prix - Schoolovision - fundet, og Parkskolen i Struer har kreeret Danmarks bud.

Struer: De, der kan huske tilbage til sommeren 1992, ved, at det ikke altid er skidt at komme med på et afbud. Om referencen til fodboldlandsholdet, der dengang hentede EM-titlen til Danmark, kan overføres til Parkskolen i Struer og nutiden, må tiden vise.

Skolens yngste elever går lige nu i spænding og venter på, at vinderen af Schoolovision, der er skolernes svar på det europæiske melodi grand prix, bliver fundet.

Det sker på fredag efter en afstemning, hvor alle deltagende elever og lærere i de forskellige lande kan stemme - dog ikke på sig selv. Og det sker efter et mildt sagt hæsblæsende forløb for den lokale skole.

- For et års tid siden var jeg på en pædagogisk workshop i Riga. Der sad jeg og snakkede med en kollega fra Ålandsøerne, der ligger mellem Sverige og Finland, som fortalte om blandt andet Schoolovision, begynder Ellen Burkarl, der er international koordinator og lærer på Parkskolen.

- Jeg fandt så frem til, hvem der stod bag og sagde, at vi gerne ville være en del af det.

Annonce

Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det har været sygt rock and roll, og man ser jo nogle børn, som får meget mere mening ud af det her, og som glæder sig til at komme i skole, fordi man bliver engageret i noget.

Ludvig Poulsen, musiklærervikar, Parkskolen

Så gik det stærkt

På det tidspunkt var der bare lige lavet en aftale med en anden dansk skole om at være med, og der kan kun deltage en skole fra hvert land.

Ellen Burkarl sagde så, at hvis der nu alligevel skulle blive mulighed for det, ville Parkskolen gerne være med.

- Så var det så her for en to-tre uger siden, at jeg fik en mail om, at den anden danske skole var sprunget fra, siger hun.

Og så skulle der handles hurtigt. Pernille Vendelbo, der er musiklærer på Parkskolen, blev konsulteret, og så blev der ellers sendt svar tilbage om, at Parkskolen var klar til at træde ind i stedet.

Skolens musiklærer fik lynhurtigt Ludvig Poulsen, som både gør sig inden for film og musik og lige nu har titel af musiklærervikar på Parkskolen, ind over.

- Jeg syntes, det lød som det mest grineren i verden, og så gik jeg ud i mine forældres bil og nynnede en melodi, fortæller han.

Derhjemme spillede han videre på den i en halv times tid, og så var sangen der.

- Pernille skrev så teksten henover en weekend, og så kunne vi begynde at øve det mandag, tirsdag, onsdag, siger Ludvig Poulsen.

Sygt rock and roll

Turen gik derefter i studiet, hvor sangen blev optaget, og mandag i sidste uge blev musikvideoen så optaget.

- Tirsdag optog vi også en lille bitte smule, og så klippede jeg det tirsdag aften, og vi afleverede det onsdag, fortæller Ludvig Poulsen.

Der har været elever fra alle klasser i indskolingen med. Over 100 elever i alt har deltaget.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det har været sygt rock and roll, og man ser jo nogle børn, som får meget mere mening ud af det her, og som glæder sig til at komme i skole, fordi man bliver engageret i noget, siger Ludvig Poulsen:

- Der har været usandsynlig få konflikter mellem børnene, mens vi har lavet det her, for de ved godt, at de er afhængige af hinanden. Det skaber virkelig en fælles forståelse og identitet for børnene.

eTwinning

Ud over lærer og international koordinator på Parkskolen er Ellen Burkarl også eTwinning-ambassadør i Nordvestjylland.

eTwinning er en platform, der forbinder europæiske undervisningsinstitutioner lige fra børnehaver og vuggestuer til gymnasieplan.

Det er ifølge den lokale lærer en sikker platform, hvor der kan arbejdes internationalt med for eksempel et melodi grand prix.

Det er i øvrigt 11. gang i år, at der er Schoolovision, siden en tysk og en polsk lærer ti år tilbage blev enige om, at de ville lave det.

Spørger man Ellen Burkarl, må man ikke undervurdere den virkning, det har på eleverne, at det, de laver, rent faktisk skal vises rundt i verden.

Det betyder noget, at der sidder folk i Tyrkiet, Portugal, Frankrig og Wales og skal se den video, de har lavet hjemme i Struer.

Hønestolt

Bag mikrofonen på buddet til dette års Schoolovision står tre piger, som bestemt ikke har problemer med at skulle en tur ud i rampelyset.

Liva Højland Gadegaard, Smilla Foldager Vestbjerg og Ida Krabbe Wenzel - alle ni år, alle fra 3.a. og alle enige om, at musik er fedt.

- Det har været rigtig spændende at lave det her. Da jeg var lille, var det lidt min drøm at lave en sang, og nu er den gået i opfyldelse, forklarer Smilla Foldager Vestbjerg.

Ifølge de tre piger handler skolens sang om, at man skal passe på jorden og naturen. Man skal lade være med at gå og smide skrald, for vi har verdens bedste jord, og den skal vi passe på, lyder det.

Lige nu fylder lidt andet dog også på Parkskolen.

- Det er meget spændende, lidt nervepirrende, fordi vinder man nu? Vi er meget spændte, forklarer Ida Krabbe Wenzel.

På melodi grand prix-nummeret fra Parkskolen står 10-årige Diyar Walat Jamal fra 3.b. for trommerne, hvilket han formåede at lære på en dag, og Ellen Burkarl, der fik sat det hele i gang, er mere end tilfreds med resultatet af arbejdet.

- De andre har haft et halvt år til det. Vi har haft 14 dage, så jeg er hønestolt.

Han havde prøvet det før, men 10-årige Diyar Walat Jamal lærte at spille trommerne på Parkskolens melodi grand prix-nummer på en dag. Foto: Johan Gadegaard

Se og hør Parkskolens sang her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Skød salut i mindeparken

Annonce