Annonce
Kultur

Parret bag Klimatorium er nyeste kandidater til Lemvig Prisen 2020

Initiativtagerne til  Klimatorium i Lemvig er de nyeste kandidater. Foto: Morten Stricker
Lars Nørgård Holmegaard og Jørgen Nørby er de seneste kandidater - og så er der masser af opbakning til tidligere foreslåede.

Lemvig: Et parløb, der har skabt Klimatorium i Lemvig, er nu indstillet som nyeste kandidat til Lemvig Prisen 2020.

Det er Anders True, Hasselgården 3, Nørre Nissum, Niels Nørskov Stidsen, Mattrupsvej 5, Lemvig, John Clausen, Fuglsangsvej 8, Lemvig, og Jørn Nielsen, Gyden 2, Bøvlingbjerg, som indstiller direktør i Lemvig Vand Lars Nørgård Holmegaard og formand i Klimatorium Jørgen Nørby til Lemvig Prisen 2020. De skriver:

"En idé blev fostret under en EU-konference i Silkeborg i 2014. Ideen blev konkret og beskrevet i 2015 – og fem års ihærdigt og målrettet parløb blev – på trods af coronaens begrænsninger – kronet med ibrugtagelse af Klimatorium – Danmarks internationale klimacenter – i 2020.

Ideen var direktør i Lemvig Vand Lars Nørgård Holmegaards, som hurtigt gik i sparring om den med daværende formand for forsyningsselskabet Jørgen Nørby.

Det var beskrevet i arbejdspapiret for fem år siden – og det er stadig målet – at etableringen af et klimacenter i Lemvig har til formål at skabe et fysisk fyrtårn i Region Midtjylland, hvor både virksomheder, innovatorer, myndigheder og hele den civile befolkning kan få udviklet, vendt og drejet klimaideer.

Der har skullet udtænkes kommercielle koncepter, politiske strategier, økonomiske modeller og planer for formidling og for miljøer, der skulle fremme klimatilpasningsprojekter.

Nu lyser et smukt hus op på Østhavnen – et hus der er blevet præmieret som Årets Byggeri – og som ligger lige netop der, hvor klimaudfordringerne ses tydelig og markant – lige op til Lemvigs højvandsværn.


Lemvig har fået et fyrtårn –derfor en tak til Lars Nørgård Holmegaard og Jørgen Nørby – for deres indsats.

Indstrillere til Lemvig Prisen


Lemvig er kommet på landkortet – har fået et fyrtårn. Det er samtidig et regionsprojekt, og tankerne bag Klimatorium har bidraget væsentligt til etableringen af Coast to Coast Climate Challenge projektet, som er et samarbejde mellem 31 partnere, der sammen gør noget ved at få sikret de midtjyske værdier mod voldsomme vejrhændelser.

Vi har tit hørt Lars omtale ”Klimatorium” som ”humlebien der ikke burde kunne flyve – men som gør det”. Det har været en lang og svær rejse og opgave for direktør og formand de seneste år, men de har hele tiden troet på ideen – på at den kunne flyve – og de har med første etape af centret nået et enestående delmål, og fået et afsæt for udbygning og for gennemførelse af en række konkrete projekter for at imødegå den foranderlige verden, vi alle – og ikke mindst os i et kystnært område – må lære at leve i.

Lemvig har fået et fyrtårn –derfor en tak til Lars Nørgård Holmegaard og Jørgen Nørby – for deres indsats. En indsats som vi håber bliver præmieret med Lemvig Prisen 2020, så diplomet kan pryde væggen i klimacentret side om side med diplomet for Årets Byggeri!"

Annonce

Flere gange opbakning

Og så er der opbakning til nogle af de tidligere foreslåede.

Bent Wolder Mortensen bakker forslaget om Ramme Borger- og Håndværkerforening op:

- De 42 frivillige gør et kæmpe arbejde med mange timers frivillig indsats hver uge. Både Landsby Pedellernes indsats rundt omkring i byen og hos den borgerejede butik, skriver han.

Erik Wolder Mortensen, Strøggade i Ramme, er inde på samme.

- De frivillige gør et stort stykke arbejde for at holde byen flot og velplejet

Gunhild Degn Østergaard mener, at Caroline Castanie Block og Bjarne Hansen skal have prisen for deres arbejde med at renset Høfde 42-depotet op.

Nelly og Lars Ebbensgaard i Vrist bakker ligeledes op:

Kandidaterne

De indstillede kandidater til Lemvig Prisen 2020:

Caroline Castanie Block, frivillig i kampagnen for oprensning af Høfde 42.

Anne Lund, Kræftens Bekæmpelse, Lemvig.

Niels Kristian Madsen, LOFI.

Ramme Borger- og Håndværkerforening med formand Bent Volder Mortensen.

Caroline Castanie Block og Bjarne Hansen, Høfde 42.

Gerhardt Mikkelsen, Cykling uden alder.

Bjarne Hansen, Høfde 42.

Lars Nørgård Holmegaard og Jørgen Nørby, Klimatorium

- For deres vedholdende arbejde for at få fjernet den for os så ulykkelige forurening ved Høfde 42 og på Rønland. Herved holder vi også i ære Bjarnes far RavAage, fisker Aage Hansen, der som en af Danmarks første miljøforkæmpere modtog ridderkorset af Dronningen herfor. Hertil kommer Bjarne og Carolines fortsatte kamp for, at vi får renset op, uden at pengene unødigt skal gå til konsulent- og kontorarbejde, men til selve formålet. Vi kan alle glæde os over, at forureningsskampletten nu fjernes. Det får meget stor betydning.

Per Bjørn Rasmussen, Vibevej i Thyborøn støtter forslaget om Bjarne Hansen for arbejdet med at få fjernet forureningen ved Høfde 42 og i Limfjorden.

Belinda Kirk, Ballegårdvænget i Lemvig, mener også, at Bjarne Hansen skal have prisen for hans utrættelige kamp for myndighederne.

Peder Møller, Agerskovvej, bakker også Bjarne Hansen op for hans lange kamp.

Og endelig er der i denne omgang Johnny Bjørn Rasmussen, Rammedigevej i Ramme, der bakker både Bjarne Hansen og Caroline Castanie Block op for deres kamp for oprensningen af depotet.

Nu går vi ind i den sidste uge, hvor man komme med kandidater eller bakke op. Send dit forslag til redaktionen@folkebladetlemvig.dk eller via Vestjysk banks hjemmeside www.vestjyskbank.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce