Annonce
Danmark

Medier: Minister klar til indgreb i sygeplejerskers strejke

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) skal mødes med Folketingets partier onsdag aften om konflikten på sygeplejerskernes område. (Arkivfoto). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Efter sygeplejerskerne, regionerne og kommunerne skal Folketingets partier til møde med minister om konflikt.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) har inviteret Folketingets partier til et møde om den igangværende konflikt om sygeplejerskers løn, erfarer Ritzau.

Ifølge Ekstra Bladet og Politiken bliver indholdet på aftenens møde et muligt indgreb ved lov, der kan gøre en ende på sygeplejerskernes strejke. Ingen af de to medier angiver, hvor de har den oplysning fra.

Et sådan lovindgreb vil kræve, at et flertal i Folketinget vil stemme for det. Hvis det skal hastebehandles, skal et tre fjerdedeles flertal give en dispensation fra de normale tidsfrister.

Annonce

Forud for mødet erklærede et af regeringens støttepartier sig bekymret for, hvordan et lovindgreb vil stille sygeplejerskerne.

- Jeg er dybt bekymret for, at om regeringen er på vej med et indgreb, som ikke behandler sygeplejerskerne ordentligt, skriver Enhedslistens politiske ordfører, Mai Villadsen, på Twitter.

- Bekymret for, om sygeplejerskerne og andre offentlige ansatte vil flygte fra velfærden. Og om regeringen forpasser en historisk chance for at gøre uligeløn fortid.

Et andet støtteparti, SF, møder op til aftenens møde med krav om, at et eventuelt indgreb skal følges med flere penge til sygeplejerskerne.

Læs historien hos Ekstra Bladet her

- Hvis ikke man vil sætte nye penge på bordet til at rette op på uligeløn i Danmark, så kommer SF ikke til at stemme for, siger SF's gruppeformand, Jacob Mark, på vej ind til mødet med Peter Hummelgaard.

Tidligere onsdag eftermiddag har Dansk Sygeplejeråd og arbejdsgiverne i form af Danske Regioner og Kommunernes Landsforening været til møde med beskæftigelsesministeren.

Sygeplejerskernes konflikt begyndte, efter at medlemmerne i Dansk Sygeplejeråd stemte nej til den overenskomst, der ellers var indgået på det offentlige område.

Medlemmer afviste også det mæglingsforslag, som forligsmanden præsenterede, og dermed var der fra 19. juni sygeplejersker, der strejkede.

Det er en meget lille del af Danske Sygeplejeråds medlemmer, der strejker af hensyn til sundhedsvæsnets drift.

Det har ikke desto mindre medført udskydelser af visse ikke akutte operationer.

Ifølge Sundhedsstyrelsen er der på nuværende tidspunkt oparbejdet en pukkel, det vil tage to år at nedbringe, hvis ikke operationerne kan klares i samarbejde med det private sundhedsvæsen.

Læs Politikens historie her

/ritzau/

Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Lemvig

Soldater og beredskabsfolk skal coronateste i det midtjyske

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Skal vi bringe billedet af en butikstyv for at hjælpe politiet?

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Ekspert anbefaler mere nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Lemvig

Pandemien gjorde bus-forsøg til en fiasko

Vestjylland For abonnenter

Du vender dig og ser efter dem på gaden, og du spørger ind til lige præcis, hvor høje de er: Kom med på den anden side, og hør historierne fra dem med lidt længere lemmer end andre

Lemvig

Der mangler personale: Kommunen beder de pårørende om hjælp til at give de ældre en god jul

Annonce