Annonce
Basketball

Patienten virker efterhånden uhelbredelig

Tomme løfter skal være fortid, hvis kaptajnen, Madison Dackin, og resten af Lemvig-holdet skal have en chance i kvartfinalerne, der venter til marts. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Uge efter uge kan chefcoachen, Ivana Udovalieva, stille den samme diagnose. Trods mange samtaler med spillerne om at være opmærksomme på rebounds og turnovers, er holdet fra Lemvig ikke i bedring.

Lemvig: - Jeg har været længe i basketball, men jeg ved simpelthen ikke, hvorfor det bliver ved med at ske.

Sådan lyder det fra coachen, Ivana Udovalieva, efter at Lemvig Basket har tabt sin fjortende kamp ud af seksten mulige.

Efter lørdagens nederlag til Værløse Blue Hawks på 88-75 tyder alt på, at Lemvig Basket ender på sidstepladsen i grundspillet og derfor møder sidste års DM-mestre, BK Amager, i kvartfinalerne. En skrækindjagende modstander, der ved præcis, hvordan man bedst straffer bundholdet.

- De presser på i samtlige 40 minutter og straffer vores fejl med det samme. Vi har ikke råd til at lave de samme fejl, som vi hidtil har lavet, hvis vi skal have en chance, fortæller coachen.

Kampen i tal

Værløse Blue Hawks - Lemvig Basket 88-75 (19-21) (19-20) (20-14) (30-20)

Dameligaen

Topscorere fra Værløse: Frida Boje Formann 36, Emilie Ravn 24, Trine Drejer 11.

Topscorere fra Lemvig: Kali Koenig 29, Madison Dackin 15, Christina Pages Andreu 14.

Diagnosen er klar

I øjeblikket gør Ivana Udovalieva dog klogt i at kigge på sine egne spillere frem for at koncentrere sig for meget om uhyggelige kvartfinalister fra Amager.

Lørdag opstod de samme problemer, der siden sæsonstarten i september, har plaget damerne. For mange gange var upræcise afleveringer og dårlig boldkontrol skyld i, at Værløse kunne stjæle bolden, mens forsvaret snorksov og gav rebounds væk.

Det har chefcoachen pointeret over for sine spillere utallige gange. Mandskabet arbejder hver gang på at forbedre sig på netop disse to punkter til træning, men forandringen er ikke at spore.

- Det nytter ikke noget, når det bare er tomme ord, der kommer fra spillerne. De gør ikke nok for at fikse problemerne, siger Ivana Udovalieva.

Annonce

Altid tredje periode

Karakteriserende for hele sæsonen satte Lemvig-damerne også det hele over styr lige efter pausen. En føring på 41-38 blev lynhurtigt tabt på gulvet i tredje periode.

- Det er mærkeligt, for jeg kan ikke mærke på spillerne i pausen, at de mangler energi eller ikke er opsatte på at fortsætte de gode takter, lyder det lettere forvirret fra træneren.

- Men åbenbart kan vi kun spille godt i femten til tyve minutter, tilføjer hun.

På onsdag kræver det koncentration i hele kampen, hvis Lemvig skal slå BK Amager i grundspillets sidste kamp. Kvartfinalerne spilles i marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce